Sexy blonder hos Elie Saab – sjekk prinsessefavorittens vårkolleksjon

GJENNOMSIKTIG: Delikate blondematerialer i korall, krem og sort gikk igjen i Elie Saabs vår- og sommerkolleksjon. Foto: All Over Press / NTB Scanpix

Europas kongelige har lagt sin elsk på libanesiske Elie Saabs eksklusive og romantiske kjoler. Neste vår vil han kle dem i sexy blonder, gjennomsiktige stoffer og friske farger.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Fra sitt hovedkontor i nettopp Libanon lager kjolekongen Elie Saab glitrende gallakjoler til alt fra Hollywood-kjendiser til kongelige. Han har lang fartstid i bransjen, men først de siste årene har han seilt opp som en av de store favorittene blant Europas prinsesser.

Saab har med årene blitt kjent for sitt elegante og superfeminine design, med figursydde kjoler som gjerne viser hud gjennom sexy blonder eller glitrer i tusenvis av små stener. Under moteuken i Paris denne uken viste designeren at han kommer til å fortsette i samme spor også den kommende vår- og sommersesongen.

GLITRENDE GJESTER: Prinsesse Marie-Chantal, prinsesse Margaretha, prinsesse Astrid og prinsesse Clotilde stilte alle i Elie Saab-kjoler i brullupet til arvestorhertug Guillaime og hans Stéphanie. Foto: All Over Press/NTB Scanpix

Modellene ble sendt nedover catwalken i vekselvis lange og korte kjoler med intrikate blondedetaljer. Designeren viste alt fra enkle, hvite sommerkjoler til sexy, lårkorte blondekjoler og gallakjoler med blonder fra topp til tå. Fargene varierte fra vårlig korall til smaragdgrønt, rødt og til og med sort.

«Hvis Elie Saab har latt seg inspirere av en hage i denne kolleksjonen, må det ha vært en hage i nærheten av soverommet. Budoir-detaljer gjennomsyret kolleksjonen; delikate blonder, korsettlignende sømmer og undertøystopper på figursydde kjoler», skriver WWD.com.

GALLAFAVORITT: Kronprinsesse Victoria har sverget til Elie Saab flere ganger de siste årene – både på gallaen da hun giftet seg med prins Daniel, og da dronning Beatrix abdiserte våren 2013. Foto: NTB Scanpix

Dermed kan prinsessene gå en usedvanlig sexy vår i møte. Det er ikke usannsynlig at bestillingene allerede har begynt å komme fra kongelige hold – Elie Saab har nemlig kledd opp flere moteinteresserte prinsesser til store begivenheter de siste årene.

En skikkelig Elie Saab-fan er svenske kronprinsesse Victoria. Ikke bare valgte hun Saab til sin egen bryllupsgalla, hun gikk også for en nett liten Saab-kjole i dåpen til datteren prinsesse Estelle. Kronprinsessen gikk også for Elie Saab på gallaen da dronning Maxima og kong Willem-Alexander tok over tronen i Nederland tidligere denne våren.

DESIGNERBRUDER: Arvestorhertuginne Stéphania og prinsesse Claire giftet seg begge i fantastiske Saab-kreasjoner. Foto: All Over Press

TV 2s kongeekspert Kjell Arne Totland er ikke overrasket over at Elie Saab har fått en høy stjerne blant de kongelige.

- Elie Saab har kanskje blitt prinsessefavoritten framfor noen de siste årene – og ser man hans utsøkte kreasjoner forstår man hvorfor. Han er en moteskaper som virkelig viser at han elsker kvinnen og hennes kropp, sier Totland.

- Han lager utrolig vakre aftenkjoler med blonder og gnistrende broderier som får kvinner til å føle seg spesielle. Kreasjonene er sensuelle og sexy, men uten å vise for mye hud. Altså passer det til en kongelig kvinne, fortsetter han.

STRÅLTE: Prinsesse Madeleine har også sverget til Saab ved en viktig anledning; før-middagen til hennes eget bryllup med Chris O'Neill. Foto: All Over Press

Totland trekker fram kronprinsesse Victorias asymmetriske kreasjon som en uforglemmelig kjole, og mener også kjolene til Luxemburgs to nye prinsesser er noe av det flotteste Saab har laget.

Arvestorhertuginne Stéphanie giftet seg nemlig med sin Guillaume i en helt spesiell Elie Saab-kjole brodert med syltynne sølvtråder. Prinsesse Claire Lademacher giftet seg denne høsten med prins Felix I Luxembourg, også hun i en langermet Saab-kreasjon. I det førstnevnte bryllupet var for øvrig flere av gjestene kledd i Elie Saab-kjoler, som glitret om kapp med hverandre.

Se bildene fra vår/sommer 2014-kolleksjonen her (saken oppdateres):

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Publisert: