De nye it-jentene: Rikke Sandvold

Rikke Sandvold (25) elsker å pynte seg selv om hun ikke skal noe spesielt.

Rikke Sandvold

Rikke Sandvold. Foto: Privat.

Rikke Sandvold

Rikke Sandvold. Foto: Privat.

Vi lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge.

MinMote har derfor plukket ut syv kvinner vi har troen på at kommer til å bli de nye it-jentene vi kommer til å se mer av i året som kommer.
Vi har tidligere snakket med RIKKE KREFTING, KAROLINE HOEL, Nina Sandbech, Nnenna Echem, Julie Varner og Katarina Petrovic.
Sist ut er Rikke Sandvold.

25-åringen fra Oslo er student ved Universitetet i Oslo hvor hun tar en mastergrad i rettsvitenskap.

Selv om Sandvold sitter mye på lesesalen, betyr det ikke at hun ikke pynter seg,

– Mange vil nok si at jeg ikke finnes casual. Og det stemmer nok! Jeg liker å pynte meg selv om det kanskje ikke akkurat er synonymt med å sitte i timevis med nesen i en bok. Men det får meg til å føle meg bedre, og det å leke med tekstiler og smykker blir et lite lyspunkt i en ellers ganske A4-hverdag. Jeg ser kanskje casual ut, men jeg må innrømme at ingenting ved det jeg har på meg som regel er tilfeldig. Ellers vil jeg si at stilen min er dynamisk og mest sannsynligvis vil være det livet ut!

– Hva tenker du om å være på MinMotes liste over Norges nye it-jenter, og de som er verdt å følge litt ekstra med på i 2018?

– Det er jo selvfølgelig veldig gøy og jeg tar det som et kompliment. Jeg vet jo selv hvor mye glede jeg får ved at andre inspirerer meg.

Moteinteressen har hun hatt med seg hele livet.

– Jeg ble interessert og introdusert til mote i ung alder, da pappa alltid har hatt et ben innenfor bransjen. Han startet Bik Bok sammen med avdøde Ola Kongshaug tidlig på 70- tallet, og siden har snakk om industrien alltid vært et samtaleemne som har blitt mye diskutert over middagsbordet.

Når Sandvold kler seg er det lite som er overlatt til tilfeldighetene, og hun beskriver seg selv som ubesluttsom.

– Jeg har som regel en tanke kvelden før om hva jeg vil ha på meg, men jeg er også en av dem som kan ende opp med å skifte opp til fem-seks ganger før jeg går ut døren.

Hun lar seg ofte inspirere på Instagram, og trekker frem @gildaambrosio og @giorgiatordini bak merket @the_attico som favoritter sammen med Bella Hadid og Natalia Vodianova.

– Fra tid til annen ser jeg et antrekk på Instagram som jeg blir inspirert av og prøver å gjenskape det med min egen garderobe. Dersom jeg ikke har de spesifikke plaggene tilgjengelig, prøver jeg med noe annet. De beste oppskriftene skapes når man ikke har alle de «riktige» ingrediensene, sier hun.

Når det kommer til hva som er «typisk Rikke», trekker hun med en gang frem store øredobber.

– Stor ørepynt har jeg alltid elsket. Spesielt hvis jeg skal ut på middag eller på fest. Jeg har alltid vært en jente-jente så jeg er svak for gjenstander som glitrer. Ensfargede plagg er også typisk meg, spesielt alle toner av blått. Ellers er hår for meg kanskje det viktigste tilbehøret. Er håret stelt og friskt så følger resten av antrekket etter, sier hun.

På Instagram deler Sandvold ofte bilder av seg selv i antrekk som roper glam, storby-chic og uventede kombinasjoner. Hennes beste stiltips er å prøve å ikke tenke på hva alle andre syns om det du har på deg.

– Ikke kle deg for noen andre, kle deg for deg selv. De gangene jeg har vært i Milano, som har blitt en by jeg har forelsket meg i, ser jeg folk gå rundt i unike antrekk med verdens største selvtillit. Jeg syns det er så kult, og elsker å se folk i Oslo som tør å være litt ekstra, sier Sandvold og legger til:

– Always be extra!

Selv om Sandvold elsker klær betyr det ikke at hun nødvendigvis trenger å handle det som er siste nytt i butikkene.

– Det siste halve året har jeg vel kun kjøpt klær via gjenbruksappen Tise, forteller hun og trekker frem en nyinnkjøpt kåpe fra trendmerket Toteme som hun fant til en billigere penge.

25-åringen tar også gjerne en titt blant morens gamle plagg.

– Mange av favorittene og «go to» plaggene mine har jeg også arvet av mamma, blant annet et par gamle levis bukser fra 80 tallet og noen diamantinnsatte penbukser fra Chloe fra 90 tallet. Jeg er veldig heldig som er samme sko- og klesstørrelse som moren min, og at hun er nesten like interessert i klær som det jeg er, sier Sandvold.

Sandvold forteller at hun har noen plagg som redder kleskrisen, som et par dressbukser fra Zara, en oversized strikkegenser i god kvalitet og masse ringer. Til fest har hun en svart jumpsuit som har reddet henne ved utallige anledninger.
– Jeg tror også mye sitter i hodet. Dersom man bestemmer seg for at noe skal bli bra, blir det som regel det! Det handler mye om hva du forteller deg selv når du står foran speilet.

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?