Tennissokkene er tilbake

Nå dras sokkene frem fra glemselen. 

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

De siste årene har det blitt mer og mer vanlig å bruke korte sokker om sommeren (og om vinteren, til vår store frustrasjon). Her i MinMote har vi blant annet anbefalt såkalte ballerinasokker, den korteste varianten av alle. Nå kan det imidlertid virke som om sokkemoten er i ferd med å snu.

RIKTIG LENGDE: Rapperen Kanye West har kastet seg på årets sokketrend, her i sokker fra sitt eget klesmerke. Foto: Getty Images

Motemagasinet GQ er blant dem som i det siste har dratt de gode, gamle tennissokkene opp av skuffen. Ifølge magasinet handler det om å finne den gyldne middelveien mellom lave ankelsokker, og sokker som får det til å virke som du er redd for blodpropp på flyet. Altså bør sokkene slutte rett under leggmuskelen.

Den enkleste måten å dyppe tåen i, eh, sokken på, er med et par enkle, hvite sokker. Et par horisontale striper – vi foretrekker røde og blå – er også et klassisk valg. Det er heller ingen mangel på fargerike varianter. Store kjedebutikker som Zara og H&M har fylt hyllene med tennissokker i alle regnbuens farger, samt sokker med mønster som spenner fra retroinspirerte Pepsi-logoer til andre motiver.

Tennissokker er imidlertid ikke like passende til alle typer sko. Disse hører hjemme med shorts og flate joggesko, eksempelvis et par klassiske, sorte Vans. De passer også fint med «klumpete» joggesko som Balenciaga Triple S, eller paret fra Asics vi inkluderte i vår liste over vårens kuleste joggesko. Et siste bruksområde, kanskje vår favoritt, er til klassiske «slippers» – perfekt når du bare må en kjapp tur på butikken, eller ned i kjelleren for å hente klesvasken.

Hva synes du om den nye trenden? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: