Norske Aadnevik jobbet med Kates brudekjoledesigner

Den norske designeren Kristian Aadnevik (33) har jobbet tett med designeren av Kate Middeltons bryllupskjole, Sarah Burton (36).

Kirsti Hovland
Publisert:

Aadnevik jobber og bor i London hvor han har sitt eget motemerke. Tidlig i karrieren jobbet han som assistent for avdøde Alexander McQueen og samarbeidet også på den tiden tett med Kate Middelton, nå også kjent som hertuginnen av Cambridge, utvalgte designer, Sarah Burton.

Kristian startet nemlig sin internasjonale designkarriere som assistent hos Alexander McQueen.

Designeren tok som kjent livet av seg i februar i fjor. Da overtok hans mangeårige samarbeidspartner, Sarah Burton, ansvaret for motehuset McQueen.

Aadnevik var assistent for Alexander McQueen i forbindelse med sine designstudier ved Royal College of Art i London.

– Sarah Burton var allerede McQueen's høyre hånd da jeg jobbet der i 2001 - og jeg jobbet tett med henne, forteller Aadnevik til minMote.

– Mine første skritt i den profesjonelle fashionverden var hos McQueen, sier Aadnevik, som senere også har jobbet for motehus som Versace og Cavalli.

33-åringen, som tidligere i år designet egen kolleksjon for kleskjeden Ricco Vero, er full av lovord om sin tidligere kollegas innsats som Kates brudekjolemaker.

– Catherine's kjole var virkelig klassisk elegant og minner meg om Grace Kelly. Samtidig har den victorianske elementer som alltid har vært et kjennemerke for McQueen.

McQueen brukte ofte historiske referanser i sine kreasjoner som korsett og blonder i dette tilfelle. En ville gjerne forventet et enda sterkere statement fra Alexander McQueen, men jeg syntes det var en meget passende kjole for anledningen og bruden. Catherine har en veldig typisk Chelsea-girl stil til vanlig og brudekjolen passer meget bra inn i hennes fashion garderobe, mener Kristian Aadnevik.

Nå kan du kjøpe designerens kjole for en rimeligere penge. Aadnevik designer for Ricco Vero!

– Sarah Burton var absolutt den beste kandidat til å videreføre Alexander McQueen, da ingen kjenner og forstår hva McQeen står for så godt som henne.

Hun har gitt McQueen en mer feminin touch siden hun tok over, noe jeg mener gir designhuset en ny interessant vinkel. Hun er en kvinne og en kan se at motehuset McQueen nå har fått en kvinnelig signatur, mener Aadnevik.

Relevante saker videre:

-Minner om Grace Kelly. Motekspertene hyller brudekjolen til Kate

Derfor ble hun brudens designer. Les mer her!

Rødt er sexy. Nå er dette hot!

Publisert:

Finn mer innhold om: