Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Lang cardigan: Seks lekre strikkejakker til under tusenlappen

lange jakker toppbilde

Vårt absolutte favorittplagg i vintermånedene er lange, myke strikkejakker. De passer til alt og er behagelige å gå med. Her er seks ulike varianter til under tusenlappen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
lange jakker toppbilde

FLUFFY: Hvem vil vel ikke pakke seg inn i en slik deilig genser i kulda? Se merke og pris lenger ned i saken. Foto: Produsenten

lange jakker toppbilde

DELIKAT: Det enkle er ofte det beste, som denne jakken viser. Se merke og pris lenger ned i saken. Foto: Produsenten

lange jakker toppbilde

MARANT-INSPIRERT: Sort og hvitt er en klassisk kombinasjon som aldri går av moten. Se merke og pris lenger ned i saken. Foto: Produsenten

lange jakker toppbilde

SIKKSAKK: Du trenger ikke bruke mange tusen på en Missoni-jakke når du kan få det lekre mønsteret på budsjett! Se merke og pris lenger ned i saken. Foto: Produsenten

Det er definitvt utfordrende å kle seg når gradestokken viser kalde blå. Og det eneste vi har lyst til er å pakke oss inn i lag på lag med myke, deilige ullplagg fra topp til tå.

Du kjenner kanskje igjen den lange, ensfargede ulljakken fra dyre merker som Acne og By Malene Birger, eller de deilige strikkegenserne fra Isabel Marant, men det er fullt mulig å skaffe seg en lignende jakke til en langt rimeligere penge.

Les også:Bli hverdagsfin i en skjortekjole

MinMote har valgt ut seks av de fineste lange strikkejakkene i butikk nå.

lange jakker 3

Jakke fra Lindex. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
lange jakker 3

Jakke fra Just Female hos nelly.com. Foto: Produsenten

995,-
Gå til butikk

Det fine med lange kosejakker er at de passer til det aller meste og kan brukes over kjoler og skjørt også. Se sesongens heteste kjoletrend her! Det aller fineste synes vi er å kombinere et par kule jeans og en skjorte i glatt stoff til. Vil du kjøre en enkel og ren stil, kan du velge en ensfarget variant i delikat farge som grå eller lys blå.

lang jakke 1

Jakke fra NLY Design hos Nelly.com

599,-
Gå til butikk
lang jakke 1

Jakke fra Zara

799,-
Gå til butikk

Velger du en grå eler hvit variant, passer den dessuten godt til årets store hit, flanellskjorten. Hvis du er en skikkelig frysepinn kan du slenge den lange cardiganen over en lekker strikkegenser.

Hvit bakgrunn med sorte border og dekorasjoner sto sentralt i Isabel Marants høstkolleksjon, og den klassiske kombinasjonen er like fin utover våren - og ikke minst til sommerbrun hud når du trenger noe å slenge over kjolen i sommer.

lang jakke 2

Jakke fra Mango

499,-
Gå til butikk
lang jakke 2

Jakke fra H&M. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk

En Chanel-inspirert cardigan med klassisk snitt i en «trygg» farge som mørkeblått er også en sikker vinner, og heldigvis har de fleste kjedebutikker sine kopier av jakkene fra det franske luksusmerket.

Alternativt kan du gå for en sikksakk-mønster à la Missoni - velger du en i grått og hvitt passer den til både skinnbukser, jeans og hvite bukser til våren.

PRAKTISK: Rosie Huntington-Whiteley holder varmen i en lang cardigan når hun er på farten. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om: