Utvist på grunn av miniskjørt

I Brasil ble studenten Geysi Villa Nova Arruda (20) utvist fra skolen fordi hun møtte opp på skolen i ført et rosa miniskjørt. Medstudentene hetset jenta, som tilslutt måtte følges ut av skolen med politieskorte.

silje
Publisert:

Brasil er for mange kjent for sine minibikinier og avslørende karnevalsantrekk. Men i landet som har en meget stor andel av katolikker, er studenter i opprør etter at en medstudent viste seg i et miniskjørt på skolen Uniban, skriver Reuters. Medstudentene skal ha kalt Arruda «puta» eller «hore» og utviste grove fysiske forsøk på å hetse henne.

MinMote.no - Norges største moteside

Etter hendelsen skal skolen ha valgt å utvise Arruda fordi hun ikke respekterte de «etiske prinsippene» og «den akademiske moral.» Hendelsen har fått massiv dekning i aviser og på nettsteder rundt om i verden. Mange har vanskeligheter med å forstå hvordan studentene kan ha oppført seg på denne måten, i et land hvor det vanligvis er høy toleranse for utfordrende klær. Men i følge medstudenter som har uttalt seg til avisene, skal den vanlig kleskoden på skolene være jeans og t-skjorte. De forklarer videre at mange ble provosert av Arrudas antrekk og oppførsel. Dette forklarer allikevel ikke de sterke reaksjonene og masseprotesten mot Arruda. I følge AP, skal skolen ha argumentert for at Arruda provoserte protesten med sin «utfordrende oppførsel», noe Arruda selv tilbakeviser. Av opptakene gjort under protesten, kommer det klart frem at Arruda blir hetset og forfulgt av sinte medstudenter. Skolen har siden valgt å trekke tilbake utkastelsen, som har fått massiv kritikk over hele verden.

Arruda selv har uttalt til pressen at hun er redd for å gå tilbake til skolen på grunn av represalier. Arrudas advokat sier til pressen at det må sikkerhetstiltak til på skolen, for at Arruda skal kunne komme tilbake og ta klasser som tidligere. I følge politiet etterforskes fremdeles hendelsen.

Relevante artikler videre:

På tide med noe nytt i klesskapet?Sjekk minMotes novemberfavoritter!

Stjernene digger Minx.Les saken her!

På tide med en ny kåpe?Her er ti flotte høstkåper

Publisert:

Finn mer innhold om: