Shopping i Stockholm

silje
Publisert:

I går var jeg en på en liten lynvisitt i Stockholm. Både for å sjekke ut Lindex sin høstkolleksjon og gå på shopping, sammen med 13 andre norske stylister og motejournalister. Med så mange jenter på tur, skulle man tro det kom store shoppingutfordringer, men det hele forløp seg helt uproblematisk.

Møte med modellen Emma Wicklund

Vi startet dagen med en omvisning av Lindex sin høstkolleksjon, hvor både jeg, Celine fra Topp og Nadine fra KK falt for mange av de samme plaggene. Kule naglevesker, strikkevester og lekkert undertøy var noen av mine favoritter.

Den hyggelige svenske modellen Emma Wicklund som er Lindex sin "Fashion Reporter", var å tilstede for å fortelle oss om kolleksjonen. Jeg lurte selvfølgelig på hva som var Wicklunds høstfavoritt:

- Det er en lang strikket kardigan som både er kul og holder varmen når det blir kaldt, lo Wicklund.

Storbyshopping

Men siden vi egentlig er mest opptatt av hva vi skal ha på oss denne sommeren, bar det kjapt ut på shopping i Stockholm by etter omvisningen var over. Første stopp ble Zanzløsa smykker som bugnet over av smykker i turkist og korall. Etter smykkegodisbutikken bar det videre til TopShop på Soukgallerian. Vi sjekket ut Kate Moss sin kolleksjon og jeg prøvde blant annet fjærjakken som jeg synes er utrolig kul, men litt dyr.

Da jeg fikk teften av vintagebutikken Beyond Retro, var det selvfølgelig gjort for min del. Jeg var hun gale damen som tok med 30 kjoler, jumpsuits og jakker inn i prøverommet. Og ja, folk så rart på meg. Beyond Retro har to avdelinger i Gallerian, en liten butikk med nydelige kjoler i annen etage og en større avdeling i underetagen med sko, tilbehør, kjoler, uniformsjakker og alt annet du kan ønske deg. Her finner du alt fra skjøre blondekjoler fra 1920-tallet til 80-tallets Michael Jackson militærjakker. Det beste av alt er at det er billig, jeg fikk to kjoler (en paljettdrøm fra 80-tallet og en lilla 70-talls discokjole) for 500 kroner.

Lunchpausen ble fantastisk sushi på restauranten East på Stureplan.

Etter vintageheaven bar det til magsinet NK, hvor vi sjekket ut solbriller fra Dsquared, Dior og Carrera. Sko fra Givenchy og Acne, vesker fra Mulberry, Marc Jacobs og Jimmy Choo. Med andre ord, mye dyrt eye candy for sultne motejenter.

Etter en lang men morsom dag, satte vi nesen hjem igjen mot Norge. Alle var godt fornøyde med dagens skattejakt. Kanskje aller mest fornøyd var denne damen, som kom hjem med to fantastiske kjoler som definitivt skal brukes på noen av sommerens store fester.

Tips: Har du kun et par timer i byen, så legg opp en plan på hvilke butikker du vil besøke. Om du på jakt etter svenske eller internasjonale merker, er kursen såpass bra at det er mye å spare på feks en dyr veske eller et par solbriller. Urban Outfitters, TopShop og Beyond Retro er vel verdt et besøk.

Publisert: