Topshop må gi opp Norge

Det skal være navnetrøbbel som har satt stopp for klesgigantens planer om butikker i Norge.

For rundt et år siden ble det kjent at den britiske kleskjeden skulle satse stort, med flere butikker i Norge. Nå skriver Dagens Næringsliv at det er en navnekonflikt som er grunnen til at den britiske billigkjeden må gi opp planene i Norge. Det skal være en navnestrid med bergensmannen Baljinder Singh Pandher, som sitter på rettighetene til navnet Topshop i Norge, som er årsaken til konflikten.

Baljinder Singh Pandher sitter på rettighetene til varemerket Topshop, via selskapet Classic As og selger klær merket med Topshop i forretninger i Drammen, Bergen og Oslo. Varner- gruppen og Topshop skal ha prøvd å forhandle med Baljinder Singh Pandher i over et år uten hell, skriver avisen.

På jakt etter en fin kjole til julebordet? Få gode tips her!

Det er Varner-gruppen som har sikret seg rettighetene til en franchiseavtale med Topshop. Nå sitter Varner-gruppen igjen med et stort tomt lokale på Karl Johan og en leiekontrakt de er usikker på hva som skal brukes til.

- Vi har ikke klart å sikre oss rettighetene til varemerket, sier Marius Varner til Dagens Næringsliv.

Topshop eies av britiske Philip Green og operer i rundt 20 land. Green er anses for å være Storbritannias femte rikeste mann. Topshop har hatt stor suksess med sine trendy og rimelige klesplagg og spesielt sitt samarbeid med Kate Moss. Supermodellen har blant annet har designet 14 kolleksjoner for den britiske kjeden, før partene avsluttet det lukrative samarbeidet tidligere i høst. Nå må norske jenter fortsatt belage seg på å shoppe Topshop-klær i utlandet eller på nett.

Relevante saker videre:

Kort og sexy på MTV-fest. Slik kler stjernene seg!

På tide med en ny veske? Her er 15 kule modeller

Shopping på budsjett? Her er 14 gode råd for smart og billig shopping

Hvordan var din opplevelse i dag?