Hun kan bli Sveriges neste suksessdesigner

STOCKHOLM: Carin Wester spås å bli det neste svenske designerunderet. Under moteuken i Stockholm viste hun høst-og vinterkolleksjonen «Beeping Sleauty» inspirert av urverk og androgyn eleganse.

silje
Publisert:

Sverige er kjent for sine suksessmerker som blant annet Acne, Whyred, Minimarket og Cheap Monday. Nå spås designeren Carin Wester, å bli den neste svenske designeren med stor internasjonal suksess. Carin Wester som gikk ut fra Beckman's School of Design i 1998 og startet sitt eget merke i 2003. I 2004 fikk hun prisen for årets nykommer av Elle og i 2009 fikk hun Damernes Värds «Guldknappen.» Wester har allerede vært i motebransjen en god stund, men det er først nå at det virkelig ser ut til å bli et meget spennende år for designeren.

The Guardian med flere i motebransjen mener at designeren har det som trengs for å bli «den nye Acne». I forrige uke skrev Glamour.se at Wester var en favoritt foran moteuken og flere journalister og motebloggere kåret Westers visning til ukens beste under Stockholm Fashion Week. Moteredaktør for svenske Expressen Fredag, Elin Kling, skriver blant annet på sin blogg at hun synes Carin Westers visning var «Veckans visning. »

Designen til Carin Wester er hip, leken og med innslag av feminin eleganse. Visningen på Berns i Stockholm bar preg av elegant design, bukser med mønster, korte topper, gulvlange kjoler og høye platformsko med kilehæl.

- Inspirasjonen bak kolleksjonen for høst og vinter 2010 fant jeg blant annet i dadaismen og fotokollager i svart, grått og hvitt. Fargene spiller på tretoner, pudderrosa, svart og grått. Men jeg har også noen få innslag av røde toner. Kolleksjonen «Beeping Sleauty» henspiller på Tornerose som våkner opp etter en lang søvn, sier Carin Wester til minMote.

Elegant og avslappet

Carin Wester består av en damelinje (Carin Wester), en herrelinje (Wester) og en limited og håndlaget linje (W). Kolleksjonene blir solgt i flere land som blant annet Danmark, England, USA, Frankrike og på nett. Hun har også designet to kolleksjoner for billigkjeden Weekday, som er eid av H&M.

- Stilen er i utgangspunktet androgyn, med feminine snitt. Men Carin Wester-kvinnen kler seg elegant og avslappet. Plaggene har mange forskjellige stylingmuligheter og det ene utelukker ikke det andre, sier Wester.

Rocka skodesign

Carin Wester er også kjent for sin spesielle skodesign. Tidligere skomodeller har blant annet vært inspirert av arkitektur. I fjor høst var modellen «Klea Ankle Boot» eller «Kleopatra» er en hit blant mange fashionistas. Da minMote møtte designeren backstage under Stockholm Fashion Week, la ikke Wester skjul på sin begeistring for spesielle sko. Skoene for høst og vinter 2010 er i følge designeren enda mer ekstreme, både i høyde, platå og design.

- Jeg elsker å designe sko. Jeg synes de har en helt spesiell plass i kolleksjonen og de tilføyer plaggene noe ekstra. Utgangspunktet for designen bak skoene er urverket og spesielt 1920-talls klokker. Egentlig ville jeg at skoene skulle se ut som et urverk, sier designeren.

Har du noen favoritter fra kolleksjonen?

- Jeg liker best lange flagrende plagg. Den lange svarte kåpen er derfor blant favorittene. Men jeg er også glad i farger, selv om kolleksjonen ikke er så fargerik. Så den røde maxikjolen som svinger seg elegant rundt kroppen når modellen beveger seg er en annen favoritt, avslutter den populære designeren Carin Wester til minMote.

Relevante artikler videre:

Digger du Acne?Se høst-og vinterkolleksjonene fra Stockholm Fashion Week her.

Fløyelsmyk høst.Les trendrapport fra Stockhom Fashion Week!

Dette koster kjendisene på første rad.Designerne betaler dyre summer for kjendisbesøk

Publisert: