Vanlige klestabber jenter gjør

Vi har alle gjort dårlige valg når vi handler klær, og ofte blir man ikke klar over tabben før en stund etterpå. Mange feil tenker man ikke over selv heller. Her er fem vanlige klestabber kvinner gjør, og hvordan man unngår dem.

Mari Glans
Publisert:

Om det handler om latskap, misforståelser eller bare dårlige vaner, uansett er det enkelte feil mange jenter gjør fra tid til annen. Mange av disse tabbene begrenser muligheten for å ha en personlig stil, og gjør at man ender opp som en grå mus. Nettstedet Collegefashion har funnet vanlige shoppingfeil jenter gjør, og hvordan du enkelt kan rette dem opp igjen for å slippe flere kleskriser.

1. Å vente til siste øyeblikk med å prøve nye plagg med klærne du allerede har

Du finner en perfekt topp i butikken som du bare må ha. Så henger du toppen i skapet og lar den ligge der til en passende anledning. Når tiden kommer for å endelig bruke toppen, finner du ut at du har ingenting å kombinere den med. Det ender med at du lar den ligge hjemme, og tar på noe gammelt isteden.

Nye antrekkskombinasjoner blir ikke satt sammen av seg selv. Om du vil ha mest mulig ut av garderoben din, må du se nye klesplagg i sammenheng med det du allerede har. Neste gang du har shoppet, bruk noen minutter på å prøve de nye klærne sammen med de gamle klærne dine når du kommer hjem. På den måten vet du hva som fungerer sammen, og du slipper å stresse med antrekket i siste øyeblikk.

Skal du på shopping?Her er 14 gode råd for å shoppe smart og billig

2. Å kjøpe klær i feil størrelse

Det føles gjerne bedre å kjøpe klær i en litt mindre størrelse enn man burde hatt. Ryktene sier at superdiva Jennifer Lopez får sine ansatte til å fjerne merkelappene med størrelse 38 i klærne sine, og sy på merkelapp med størrelse 36 på i stedet. Men selv om det kanskje føles bedre å kjøpe klær i små størrelser, så ser det ikke bedre ut. Å kjøpe klærne for trange kan derimot få deg til å se større ut enn det du egentlig er.

Vær ærlig mot deg selv, og kjøp klær som passer og sitter bra. På den måten slipper du å framheve områdene hvor klærne strammer litt ekstra, og du slipper å føle deg ubekvem fordi at klærne alltid føles litt for trange.

3. Å kjøpe klær i alle mulige farger

Du er en av dem som elsker å bruke farger. Når du finner en topp som passer og ikke koster for mye kjøper du den i alle farger den kommer i. Du vil ha mest mulig mangfold av farger i klesskapet ditt, i stedet for å tenke på hvilke farger som kler akkurat deg best.

Du tror du bygger opp en anvendelig garderobe, mens du egentlig kjøper klær som kanskje ikke kler deg. Å kjøpe en topp i hver farge er bomkjøp, fordi ingen kler alle fargene i skalaen Fargene du kjøper må se bra ut på deg, passe inn i resten av garderoben din og reflektere din personlige stil. Ikke kjøp en grønn topp i tilfelle du ønsker å gå i grønt en dag, kjøp den bare hvis du faktisk kler grønt.

Bli inspirert!Fem komplette sommerantrekk fra topp til tå

4. Å la innbilte skavanker bestemme hva du kan ha på deg

Du ser Kate Moss i et antrekk som du elsker, og som er virkelig i din smak. Du ønsker å kle deg i noe lignende, men så tenker du «jeg kan aldri gå kledd slik, rumpa/puppene/magen/lårene er alt for store/små/flate til at det skal fungere.»

Det er ingen grunn til at antrekkene til Kate Moss ikke skal fungere på jenter med andre kroppsfasonger. For eksempel smale jeans. Mange kvinner med hofter tror at de ikke kan gå med smale jeans, men det gjelder bare å finne riktig passform og farge som kler kroppsfasongen.

Neste gang du tenker at du aldri kan gå i noe, tenk heller kreativt og prøv å finn måter du kan få antrekket til å fungere for din kropp.

Kle deg etter din kroppsfasong!Her er motetips for store størrelser

5. Å følge trendene slavisk

Du elsker mote og trender, og hopper på hver eneste lille trend som dukker opp. Bar mage, hotpants, boyfriend jeans og lakktights. men det er veldig få mennesker som kler alle mulige fasonger og stiler som dukker opp med trendene. Om du bare går med klær som er trendy uten at de faktisk passer kroppen din, vil du ende opp som et såkalt moteoffer.

Vær gjerne trendy og følg moten, men vær oppmerksom på din egen fasong og hva som framhever dine beste sider. det er ikke nødvendig å hoppe på alt av trender, og prøv i det minste å tilpasse trendene til din egen fasong og kropp.

6. Å låse deg fast i enkelte farger

Du tror du vet hvilke farger som fungerer for deg, og holder deg til de tre fargene for å gjøre det enkelt for deg selv. Det er så klart ikke vanskelig å sette sammen antrekk når alt du eier er rødt, hvitt og svart.

Det er ikke noe galt i å ha mange klær i basisfarger, men mange låser seg fast i de samme fargene. En garderobe med for lite farger blir fort uinteressant og kjedelig.

Ikke vær redd for at klærne ikke skal matche, disse reglene er utdaterte. Ha det gøy med klærne, og tilføy litt mer variasjon i garderoben din. Det er bedre å prøve og feile, enn å kle deg så trygt at du blir kjedelig.

MinMote.no - Norges største moteside

7. Å la klesstilen din bli en uniform

Du har det så travelt med studier, jobb og andre aktiviteter at du endre opp med å kle deg i det samme hver eneste dag. Du har et klesskap fullt av klær, men du bruker likevel de samme kleskombinasjonene om og om igjen. Du tenker ofte «jeg har ingenting å ha på meg», selv om det ikke stemmer.

Alle gjør dette til en viss grad, det er ikke mange som tilbringer timesvis i klesskapet sitt for å planlegge antrekk. Men du kaster bort en god garderobe om du ikke varierer og bruker plaggene du eier. Det er mange flere muligheter enn du tror i klesskapet ditt, det krever bare litt tid og arbeid å komme på nye måter å sette sammen klærne på.

Sett av litt tid med klesskapet ditt når du har fri. Prøv ting på, test ut nye kombinasjoner og finn nye måter å bruke klærne du allerede har. Bruk fantasien, og ikke vær redd for å bruke klærne på andre måter enn vanlig. En stroppeløs topp kan for eksempel bli et kult miniskjørt. Få inspirasjon fra blader og nettsteder, det er for mange valgmuligheter til at det finnes en unnskyldning for å havne i uniformsmodus.

8. Å la latskapen vinne

Du bryr deg overhodet ikke om mote, og gidder ikke bruke tid på å finne hva du skal ha på deg. Favorittplagget ditt er den utvaskede joggebuksen din fra 90-tallet, og du har ikke kjøpt deg noe nytt til klesskapet de siste to årene. Mote er slitsomt og vanskelig, derfor orker du ikke å prøve.

Alle jenter har innerst inne et ønske om å se bra ut, selv om dette kan føles vanskelig for mange. Få en venninne som har litt peiling på mote og klær til å bli med på shopping neste gang. Hun kan hjelpe deg å finne klær til deg selv du ikke hadde funnet på egen hånd. Det går også an å leie en personlig shopper til å være med å handle klær til deg. De vet nøyaktig hva som vil kle deg best, og hva du trenger for å sette sammen en enkel og anvendelig garderobe. Prøv, det er enklere enn du tror.

5 Style Mistakes Even Smart Girls Make - College Fashion

Relevante artikler videre:

Rett fra jobb til fest?Slik kombinerer du antrekkene

Finn riktig bikini!Badetøy til din kroppsfasong

Skal du på shopping?Gode sommerkjøp under 500 kroner

Gjør et kupp på salg!De beste sommersalg-tipsene

Publisert:

Finn mer innhold om: