Denne fargen gjør deg eldre

Sort er en farge som er kjent for å være flatterende på kroppen. Men i følge fargekonsulenter kan sorte klær framheve rynker og skygger i ansiktet og gjøre at du ser mye eldre ut enn du egentlig er.

Mange kvinner foretrekker sorte klær fordi det er enkelt og passer til alt, i tillegg til å ha en slankende effekt. Men selv om sort er fordelaktig for fasongen, kan fargen faktisk framheve aldringstegn og skygger i ansiktet.

Den britiske avisen Daily Mail skriver at fargen kan tydeliggjøre både dobbelthaker, rynker og mørke ringer under øynene.

- Sort gir inntrykk av en slankere figur siden fargen gjør skygger og ujevnheter minndre synlige, men om du bruker den tett mot ansiktet vil den gjøre det motsatte, sier fargekonsulent Jules Standish til Daily Mail.

Kler du ikke sort?Denne fargen er hottest akkurat nå

Passer kalde hudtoner

Fargen er spesielt avslørende på eldre kvinner, siden den vil gjøre at rynker virker dypere og innsunkne områder blir forstørret. Men fargen er også vanskelig å kombinere med nordiske hudtoner. I følge ekspertene har bare én av fem i de nordiske landene en hudtone som passer til sort. Det er kalde hudtoner som kler sorte klær best, mener fargeekspertene i Daily Mail. De forteller at sort stjeler fargen fra varme hudtoner, og derfor framhever mørke områder og skygger i ansiktet.

Prøv noe rødt istedet!Vekk oppsikt i rød kjole

- Sort ser etter mørke ting i ansiktet som skygger, linjer og mørke ringer, og framhever dem. Spesielt skjer dette når kvinner blir eldre, sier Jules Standish, som anbefaler å ta en god titt i speilet med og uten sorte klær for å se om man er en av de heldige som faktisk kler å ha fargen tett mot ansiktet.

Fargekonsulenten forteller at de verste klesplaggene du kan ha i denne fargen er høyhalsede gensere og kåper, skjerf og hodeplagg. En løsning på problemet er å ha en dypere utringning eller en lysere farge tettere på halsen, iform av et skjerf eller halskjede.

Få fram gløden i sorte klær!Slik får du gylden hud

Relevante artikler videre:

Skal du ut å shoppe? Slik shopper du smart på salg

Sats på klassikere. Her er plaggene som aldri ruster!

Få ekspertenes beste tips!Gjør et kupp i januar

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?