-Ingen vil se tykke modeller på catwalken

Designeren Karl Lagerfeld (71) har kastet seg inn i den evige diskusjonen om for tynne modeller på catwalken. Kommentaren kommer blant annet i kjølevannet av det tyske bladet Brigitte`s avgjørelse om å satse på formfulle kvinner istedenfor tynne modeller.

silje
Publisert:

-Ingen vil se tykke kvinner på catwalken

Det var tidligere i år at det ble kjent at bladet Brigitte ville satse på mer formfulle kvinner, enn tynne modeller, for å øke salg. Bladet Glamour kjørte også et bilde av en formfull Lizzie Miller, i sin septemberutgave, som også ble en stor sak i media. I England brukte designeren Mark Fast flere modeller i størrelse 38 på catwalken under høstens moteuke, mens i Milano brukte designeren brukte Elana Miro «plus size»modeller til å vise frem sin design. Allikevel er det størrelse «0» som regjerer i moteindustrien, der mye handler om å selge fantasier og drømmer. Mange mener allikevel sjefsdesigneren for Chanel, sjokkerer med sine siste uttalelser.

-Ingen vil se på tykke kvinner. Hvem er det som vil ha formfulle kvinner på catwalken? Det er de tykke mødrene som sitter hjemme og spiser chips foran TV-en og klager på de tynne modellene, sier designeren Karl Lagerfeld til bladet Marie Claire.

På tide med et par nye sko? Her er høstens skotrender!

-Moteindustrien er ikke ansvarlige for spiseforstyrrelser

Designeren, som selv har gått ned mye i vekt de siste årene, er ikke nådeløs i sine kommentarer. Lagerfeld sier videre at Frankrike har sett en oppgang av overvekt blant befolkningen, og at det er mer fokus på tynt enn tykt. I følge Lagerfeld er modellene på catwalken er tynne, men ikke anorektiske. Da Lagerfeld ble spurt av bladet om moteindustrien er ansvarlig for spiseforstyrrelser, var svaret som følger:

-Nei, det er noe som er funnet opp for å selge aviser.

Detaljene teller. Sats på kule detaljer i høst!

Brigittes avgjørelse om å bruke normale modeller i bladet, følger etter britiske Vogue redaktør Alexandra Schulmans appell til de store motehusene om å sette en strek ved størrelse «0»-kulturen og Ralph Laurens siste skandalereklame, der en modell ble så fotomanipulert at det ser ut som hun har bredere hodet enn hofter.

Publisert:

Finn mer innhold om: