MinStil: Nora Elise

Nora Elise Høgebøl (22) kler seg med selvtillit, farger og personlighet. Inspirasjon får hun fra sin 85 år gamle farmor og medstudenter i Milano.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Annika Sofie, Rikke Sandvold, Alphons Amuri og Pernille Rosenkilde.

Etter å ha studert i New York, London og Boston kaller Nora Elise Høgebøl (22) fra Oslo nå Milano sin hjemby.

Dit flyttet hun i 2020 sammen med sin italienske kjæreste, og startet i januar i år på mastergrad i Fashion Business & Luxury Branding ved Institutto Marangoni. Ved siden av studier jobber 22-åringen som modell og lærer seg italiensk.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min varierer, men jeg liker å kle meg elegant og klassisk. Alltid med en liten detalj som kan inspirere eller gi en ekstra wow-effekt. Uansett hva som er trendy, beholder jeg litt av min egen stil.

– Hva er «typisk Nora»? 

– Jeg er svak for topper generelt. Det kan være alt fra topper i strikket stoff til mer enkle T-skjorter. Jeg liker at toppen er i en spesiell farge, så jeg kan matche den med resten av antrekket. Fargekombinasjoner er noe jeg elsker.

– Hvordan bruker du klær og stil til å formidle personlighet og interesser?

– Jeg bruker klær og stil til å understreke det at jeg tør å skille meg ut, og at jeg ikke er redd for å prøve noe nytt. Det er viktig for meg å få frem at jeg er en trygg person som stoler på meg selv. 

A post shared by Nora Elise Høgebøl (@noraeliseh)

– Påvirker jobben din som modell stilen din? Hvordan?

– Ja, jobben har påvirket stilen min ved at jeg ofte kler meg med ett strammere plagg, og ett mer oversized. Det vil si, en kort, stram T-skjorte med oversized bukser med lavt liv.

– I bransjen gjelder det å finne farger og plagg som fremhever deg på best mulig måte. Viktigst av alt, kle deg i noe du føler deg bra i. Agenter og klienter vil jobbe med de med best utstråling. Confidence is key! 

– Hvem eller hva inspirerer deg? 

– Alt fra min farmor, som er svært moteinteressert selv i en alder av 85 år, til motestudenter på skolen min Istituto Marangoni i Milano. Jeg ser unike stiler hver eneste dag og blir selvsagt veldig inspirert! Jeg digger når folk tør å satse litt, og får frem personligheten sin igjennom stilen. 

– Hvilke nøkkelplagg har du i din garderobe?

– Om høsten er det definitivt blazere. Det er så kledelig og elegant til alle slags antrekk. Blazeren på bildet under er kjøpt på Vintage Selection i Milano, en av mine favoritter.

– Hva er ditt beste second hand eller vintage-kjøp? 

– Det må bli mine blå vintage western-boots.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå? 

– Noen vintage tidlig 2000-tallsinspirerte solbriller fra Prada, Jacquemus-solhatt og en hvit, oversized skjorte som jeg kan ha over bikini i sommer. 

– Hvordan vil du kle deg i sommer? 

– Det vil gå mye i løse bukser, gjerne lave på livet, en kul fargerik bikini, belly chain for en ekstra kul detalj, med en åpen lyseblå eller hvit skjorte som jeg kan slenge over antrekket. 

– Ditt beste skjønnhetstips? 

– Finn produkter som passer til din hud. Jeg bruker produkter fra CeraVe og Paula’s Choice, og det fungerer veldig bra for meg. Når det kommer til sminke om sommeren synes jeg «less is more». Bruk gjerne litt highlighter for en fin sommerglød, og ellers er castor-olje supert for naturlig vekst av både hår, vipper og bryn.

– Det beste å lese eller se på nå?

– Akkurat nå leser jeg den italienske versjonen av «The Devil Wears Prada» – veldig kul. Beste serien er «The Undoing» på HBO, for dem som ikke har sett den.

– Drømmedestinasjon for inspirasjon og shopping?

– Tidligere har det alltid vært Milano, og siden jeg bor her nå, står jeg for det. Det er en fantastisk by for både inspirasjon og shopping. Likevel, har jeg et stort ønske om å snart dra til Firenze, for der finner man de beste vintagebutikkene. 

– Hva er ditt aller beste stiltips, eller det beste stiltipset du har fått? 

– Stol på deg selv, tør å satse! Aldri sammenlign deg med andre, finn din egen stil og rock den. Det er det som er kult. Vent aldri på godkjennelse fra andre om det er et plagg du liker. 

– Hva ser vi deg aldri i og hvorfor? 

– Veldig korte shorts. Det er noe jeg ikke er veldig fan av og føler meg heller ikke komfortabel i det.

– Har du noe i garderoben din du vil beholde livet ut, og kanskje gi videre til neste generasjon? Hva og hvorfor? 

– Definitivt. Hver gang jeg gjør litt større investeringer, tenker jeg at jeg vil gi det videre til lillesøster eller neste generasjon. Det siste tidløse kjøpet var et par svarte loafers fra Prada. 

– Hva gjør du for en mer bærekraftig garderobe? 

– Jeg er svak for second hand-nettbutikker som Depop og Vestiaire Collective. Jeg har blitt mer observant på bærekraftig mote. For noen måneder siden bestemte jeg meg for kun å kjøpe second hand, noe jeg nesten har klart å følge opp. 

– Jeg liker å kjøpe fra mindre nettportaler. Det gir meg mye mer lykke enn å shoppe på H&M eller Zara.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt? 

– Jeg kjøper alltid plagg som jeg vet at jeg kommer til å bruke, og tenker ofte på flere måter jeg kan style plagget før det kjøpes. Dessuten liker jeg å finne plagg i samme fargeskala som jeg har fra før, da blir det enkelt å matche. Det hjelper også å gjøre noen få større investeringer, enn å kjøpe mye til en billigere penge, det er ikke bærekraftig heller.

– Hvilke trender har du troen på? 

– Jeg har troen på sterke farger og funky bukser med mønster, som du kan finne for eksempel fra merkene House of Sunny og Hosbjerg. Det er også veldig kult at trender i dag har inspirasjon fra både 1990 og 2000-tallet. Jeg er selv veldig fan crop-tops og boots fra 1990 samt low-rise bukser og små fletter i håret fra 2000 tallet. 

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om: