Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Sommerens shortsmote: - Ikke trendy å vise rumpen

Alt for kort: I sommer skal shortsen dekke hele rumpen. Foto: Getty Images

Fra tidligere sesonger har vi sett  jenter bruke denimshorts så korte at rumpen stikker frem. Denne sommeren er trenden heldigvis endret og moteekspert Celine I. Aagaard mener at den helt korte shortsen har falmet motemessig. 

Camilla Christensen
Publisert:

Den tidløse denimshortsen går aldri av moten og er for mange norske jenter et sikkert alternativ på varme sommerdager. Shortsen kan du bruke på stranden om du ønsker et lett plagg å ta utenpå bikinien eller er ute på båt- eller hyttetur og vil style shortsen med et par ballerinasko eller sneakers, med en enkel overdel. Stylingmulighetene er store, men én ting du bør ha i baktanke før du tar på deg den mye omtalte shortsen i sommer: det er ikke sexy når rumpeballene henger utenfor.

Les også:Slakter sommerens shortsmote

Skam-inspirert

Celine I. Aagaard bak nettstedet Envelope forteller at denimshorten aldri går av

Falmet shortstrend: Celine I. Aagaard mener at veldig korte shorts er ute av sesongens motebilde. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

moten, men at den helt korte varianten er litt passè på motefronten.

– Denne sesongen ser vi flere retro-varianter som er høye på livet. I Norge er ungjenter inspirert av Skam, og vintage Levis-shortsen har fått et comeback, både korte avklipte varianter, men også lengre varianter med oppbrett nede, sier Aagaard.

SMINKE

Slik får du Skam-Nooras signaturlook

Hot eller harry

Moteeksperten sier at det kan være sexy med lårkorte shorts, men at det også lett kan tippe over til å bli vulgært. Skal du være sikker på at den korte shortsen passer til anledningen bør du bruke den på strandferie eller båttur. Hun bruker supermodell Kate Moss som et eksempel på hvor sexy en kort shorts kan være, mens hun nevner Britney Spears som et strålende eksempel på hvordan man ikke bør style den.

– Når vi snakker om hvor kort den kan være kommer det an på både shortsen og eieren. Det er en hårfin balanse fra hot til harry, sier Aagaard.

Envelope-redaktøren avslutter med å fortelle at denimshortsen definitivt er på no-go listen på enhver arbeidsplass.

KOMMENTERER: MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Jørgen Klüver

Trendy med løstsittende shorts

MinMote-leder Martine Lunder kunne ikke vært mer enig i at shortsen som viser

halve rumpa er ut.

- Det kanskje største festival-ikonet, Kate Moss, gikk ofte med ekstremt korte shortser på Glastonbury-festivalen på begynnelsen av 2000-tallet – men aldri så korte at halve rumpa var utenfor. Det går altså an å gå i kort shorts uten å se vulgær ut -tenk bare at den gjerne skal stoppe der rumpa slupper og ikke lenger opp, sier hun og legger til:

- Men langt mer trendy er jo de litt mer løstsittende shortsene som slutter litt lenger ned på låret – gjerne også med høyt liv. Vintage Levis er selvsagt råkult, men også kjeder som Zara og H&M har lignende versjoner til en billig penge.

Her er fire kule denimshorts du kan bruke denne sommeren:

Denimshorts

Denimshorts fra H&M. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
Denimshorts

Denimshorts fra Saints & Mortals Vilda hos Carlings. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
Denimshorts

Denimshorts fra Zara. Foto: Produsenten

169,-
Gå til butikk
Denimshorts

Denimshorts fra Levis hos Asos

577,-
Gå til butikk
Publisert: