Fra elegant skjørt til avslappende jeans - slik styler du sesongens heteste sko

ANVENDELIG: Retroinspirerte sneakers gir en kul look til et par løse jeans og en stram skjorte, mens et par knallfargede sporty sko lyser opp et enkelt, elegant antrekk. Foto: Stockholm-StreetStyle.com / VanessaJackman.Blogspot.com

Joggesko kan kombineres til mer enn bare treningsbuksen. Her er tips til hvordan du kan bruke de trendy og anvendelige skoene til alt fra skjørt til dressbukse.

Natalie Ngo
Publisert:

Da de store motehusene viste sine vårkolleksjoner sendte flere av dem modellene ned catwalken iført joggesko. Det ble dermed ingen overraskelse at «sporty chic» kom til å bli en av sesongens heteste trender.

Chanels haute couture-kolleksjon vakte spesielt oppmerksomhet med sitt overraskende sporty preg. Det franske motehuset er kjent for sin elegante og sofistikerte stil, men denne gangen hadde sjefdesigner Karl Lagerfeld byttet ut de høye hælene med mer komfortable sko. Joggeskoene i lyse og metalliske toner ble kombinert til alt fra lange kjoler, skjørt til elegante tweedbukser.

Du trenger imidlertid ikke å tømme lommeboken på rådyre designersko for å slenge deg på vårens mest behagelige trend. Butikkene begynner nemlig å fylles opp med freshe joggesko i både duse og spreke farger, som passer til enhver smak og stil.

SNEAKERSDILLA: Det er mange måter å bruke de forskjellige joggeskoene på til hverdags - enten til et miniskjørt, skinnbukser eller dressbukser og lang kåpe. Foto: SaraStrand.no / FashionJunkiiie.com / Fash-n-Chips.com

minMote gir deg fem tips til hvordan du kan style sesongens kuleste sko på forskjellige måter for en sporty, men likevel feminin hverdagsstil:

1. En moderne vri til sofistikerte antrekk

Et feminint blyantskjørt eller klassisk dressbukse får raskt en oppgradering og et mer moderne og mindre «damete» uttrykk med et par kule sneakers. Velg en modell som er nett i passformen, slik at kontrasten ikke blir for stor.

2. Friskt med hvite joggesko

Er du en av dem som kvier seg til å bruke rene og nye sko i begynnelsen fordi de rett og slett ser for nye ut? Et par helhvite joggesko kan faktisk bidra til en frisk vri. Et mørkt eller minimalistisk antrekk får automatisk det lille ekstra med et par hvite sneakers.

3. Sprit opp et enkelt antrekk

Er du en tilhenger av svart og grått eller ensfargede antrekk, er et par fargerike sneakers glimrende når du trenger en oppfriskning. Bruk dem til minimalistiske plagg og la skoene tale for seg selv. Synes du sko i sterke farger blir for mye, kan du også sprite opp joggeskoene med noen spreke lisser.

4. Klassikere går aldri av moten

Tidløse sneakers som Converse-sko i nøytrale farger kan du trygt kombinere med andre udødelige klassikere som en trenchcoat eller blazer. Kombinasjonen gir en urban og avslappende, men likevel feminin stil.

5. Sats på kultklassikere

Retroinspirerte joggesko har lenge vært tilbake i motebildet og preget den sporty trenden de siste sesongene. Skoene fra New Balance har vært en favoritt blant motebloggere, og dukker stadig opp på gatemotebilder i forskjellige farger. Men også Nike Air Max har fått sin renessanse, og er blant annet blitt stylet i moteserier i Vogue til elegante antrekk.

Publisert:

Finn mer innhold om: