Pakk deg inn i deilige skjerf og sjal

Et stort skjerf eller sjal kan gjøre et helt antrekk nytt samtidig som det holder deg varmt. Her er noen av høstens aller fineste!

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Et eksklusivt og klassisk sjal i ull eller kasjmir kan være en investering som holder deg varm sesong etter sesong, mens et morsomt skjerf med paljettdetaljer kan pynte opp en basistopp. Det er heller ikke nødvendig å tømme lommeboka for å oppgradere garderoben med et skjerf, for i høst har du mange rimelige alternativer å velge mellom.

- Skjerf og sjal er en veldig fin måte å oppdatere garderoben din på en enkel måte. Denne sesongen ser jeg ikke en klar skjerftrend som vi har gjort tidligere, så her er det bare å finne din favoritt, sier ELLE-journalist og moteblogger Caroline Skjelbred.

Se også:Sko deg høsttrendy til fest og hverdags

Dyrisk

Reptil eller slangeskinnsmønster er en stor hit i høst. Et helt antrekk i slangeskinnsmønster kan fort se overdådig ut, mens en enkel måte å bruke trenden på er å kjøpe et skjerf i det dyriske mønsteret.

Se også:Sesongens kuleste neglelakk

Kjedebutikkene har mange rimeligere varianter i både reptil og leopard - en av Ashely Olsens store favoritter. It-jenta blir stadig sett med et stort leopardskjerf rundt halsen og du skal ikke lete lenge for å kopiere Ashelys stil. Ellers har danske Malene Birger en rekke skjerf med print.

- Jeg bruker skjerfet til å fullføre en look – man kan style seg litt mer 70-talls ved å bruke smale skjerf, retro ved å bruke rutete, eller gå løs på slangeprintstrenden ved å kjøpe et skjerf med dette printet, sier Caroline Skjelbred.

- Selv vil jeg sikre meg skjerf med ruter, i slangeprint, klassisk Missoni, hunnetannsmønster og et tynt 70-talls paljettskjerf for å pynte opp et hverdagsantrekk, tipser hun videre.

Ruter

En annen klassiker er det rutete skjerfet. Det ultimate ruteskjerfet kommer fra det tradisjonsrike motehuset Burberry og gir ethvert antrekk et løft. Prisen er imidlertid svært stiv, men de fleste merker og kjedebutikker har sin versjon av rutete skjerfet.

- Også Mulberry hadde store oversized rutete skjerf på catwalken for høsten. Det er utrolig mange mønstre som er trendy denne sesongen, så en enkel måte å gå kløs på den rutete trenden er å kjøpe et skjerf fra for eksempel Whyred, råder Skjelbred.

Se også:Slik får du vintervakre lepper

Hun tipser også om at det sorte og hvite hundetannsmønsteret er veldig i tiden.

- Hundetannsmønsteret blir frontet av store motehus som Yves Saint Laurent, men med en hundetannsskjerf fra Hennes & Mauritz kan du kopiere trenden til en langt billigere penge, sier Skjelbred.

Eksklusivt

Hvis du vil investere i et kvalitetsskjerf mener ELLE-journalist Caroline Skjelbred at Missoni er et sikkert valg.

- Det en klassiker. Det er trendy hver sesong, av super god kvalitet og passer til alt! sier Skjelbred til minMote.

Se også:Stor guide til høstens hotteste jakke

Missoni har skjerf i flere farger og kvaliteter - alt fra tynne skjerf med glitterdetaljer til tykke ullskjerf. Skjerfene er ofte mønstrete med striper på tvers. Det italienske motehuset har dessuten luer i samme mønster - perfekt for den norske vinteren!

Se også:Kle deg metallisk i høst

Publisert:

Finn mer innhold om: