Mote

Ukens trendsetter: Rocka butikkeier

Line Holden Langmo er innehaver av butikken Carpe Diem på Frogner i Oslo og beskriver selv stilen sin som rocka.  Nå har hun begynt å blogge sammen med stylist Line Kirkhus.

silje
Publisert:

Hvem: Line Holden Langmo

Hvor: Oslo

Blogg: Lilisfashion

Beskriv stilen din

- Stilen min er til tider ganske rocka, og jeg er opptatt av å ikke se for søt ut. Jeg er vel det man kan kalle det stikk motsatte av klassisk. Samtidig har jeg perioder da jeg må tone det hele ned, og kler meg ganske casual. Likevel, når man jobber med mote synes jeg det er viktig å finne seg selv. Man kan ikke kaste seg på alle trender som kommer og går. Samtidig som jeg liker jeg å eksprimentere og prøve ut nye ting. Jeg har mange gjengangere i skapet, og sommerkjolene mine og jeansshortsen blir brukt flittig år etter år –uavhengig av mote. Jeg liker gode baseplagg, og kvalitet og komfort har blitt viktigere gjennom tidene, sier Line Holden Langmo til minMote.

Noen plagg går aldri av moten.Disse klassikerne nyter du godt av i mange år

Hva er tanken bak det nye bloggsamarbeidet?

- Jeg startet å blogge for ca et år siden i sammenheng med butikken, for å kunne oppdatere kundene om merkene våre og nye varer. Det å kunne begynne å blogge sammen Line K føler jeg gir nye muligheter. I og med at Line jobber som stylist og jeg med butikken, er vi hele tiden på farten, ser nye ting og nye trender. Vi komplementerer hverandre på en utrolig fin måte, både når det gjelder måten vi arbeider sammen og på måten vi kler oss. Det at man er to gjør at man kan hente det beste ut av hverandre, oppdatere bloggen oftere og forhåpentligvis treffe et bredere spekter av lesere. Fokuset på bloggen skal være alt som skjer og rører seg innenfor mote, sier butikkeieren.

Hvilke tre plagg kan du ikke leve uten?

- Når det kommer til klær elsker jeg skinnjakker, jeansshortsen og Chloé-skoene med nagler. Chanel 2.55 er en klassiker, og den klarer jeg meg heller ikke uten. De vintage flanellskjortene fra «What Comes Around Goes Around» som jeg har kjøpt i LA, er nok de mest brukte plaggene i skapet.

Line Holden Langmoer opptatt av å ikke kaste seg på enhver trend, men heller ta utgangspunkt i de trendene som passer hennes stil. Denne våren satser hun blandt annet på transparante stoffer, fotside skjørt og armylooken.

- Du ser nok ikke meg i en bh utenpå t-skjorten, men nude og transparante stoffer kommer til å bli godt brukt. De fotside skjørtene skal styles med flate sandaler eller høye hæler til fest. Jeansshortsen får en ny look med sykkelbukse med blonder under. Om jeg våger, ser du meg i en turban eller en bandana. 70-talls looken med vide slengbusker har jeg alltid likt, og buksene kommer til å brukt til havaianas i år som I fjor. Armylooken har jeg alltid vært tillhenger av, og gleder meg til å kunne bruke armybukser med bikerboots og en hvit singlett, sier butikkeieren.

Kjendisene digger militærjakken.Se hvordan de bruker den!

Hva er dine nyeste garderobeinvesteringer?

- En jeansskjorte har alltid vært å finne i skapet mitt, men jeg må nok pent innrømme at den har blitt mer brukt i det siste. Jeg har kjøpt en svart lang Alexander Wang t-skjortekjole. I tillegg til leopardskoene fra Alexander Wang, nye converse og et par brunbeige moccasiner med perler fra House of Harlow. På smykkefronten er det det kombinerte ring-armbåndet fra ByMe og kraftigere smykker fra J Dauphin. Store statement smykker og ringer er et must, sier Langmo.

Lyst på noe nytt?Her er seks av vårens kuleste trender!

Hvordan påvirker jobben stilen din?

- Selvfølgelig blir mesteparten av garderoben fra butikken, men vesker og sko kjøper jeg ofte i utlandet. Det er både positive og negative sider ved å se trendene et halvt år før de kommer i butikk. Mesteparten vil man jo ha med en gang! Jeg får ofte perioder der jeg blir litt kleslei, og da sverger jeg til jeans og hvit t-skjorte og noen freshe sko da selvfølgelig! Det funker alltid, sier bloggeren.

Hva er ditt favoritt-tilbehør?

- Jeg elsker accesoarer og synes smykker, sko og vesker kan gjøre et helt antrekk. Jeg kler meg etter hvilket skohumør jeg er i, og bestemmer meg for hvilke sko jeg skal ha på og kler meg deretter. Jeg elsker smykkene til ByMe og Bjørg, og for tiden har jeg lagt min elsk på Bollywood ring/armbåndet fra ByMe. Det er et «must have»!

På tide med noe nytt?Her er vårens tøffeste vesker og sko!

Hva er det beste ved jobben din?

- Det beste med jobben er at man møter så fantastisk mange hyggelige og interessante mennesker, for ikke å nevne alle de spennende reisene. Selvfølgelig blir man fristet til å handle mye når man står i butikken, men samtidig er det vår oppgave å vise frem klærne, og derfor bærer klesskapet mitt preg av at jeg må ha klær som er i butikk. Gjennom årene har jeg blitt flinkere til å planlegge og gjøre færre impulskjøp. Jeg kjøper heller færre dyre plagg en mange billige, fordi jeg synes bruk-og-kast mentaliteten er en uting, avslutter Line Langmo til minMote.

Relevante saker videre:

Noman Mubashir og mote-Silje drar på shopping.Se video her!

På jakt etter en ny badedrakt?Få Dorthe Skappels beste tips!

På tide med en ny veske?Her er 10 tøffe og rimelige modeller!

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Trender
  2. Mote
  3. Våren 2010

Relaterte artikler

MOTE

Ukens trendsetter: Elsker å provosere

MOTE

Slik fikk hun jobb i motebransjen: Norske Eva shopper for millioner årlig

MOTE

Trianas mamma Pilar Iglesias shopper for 300.000 kroner i året

MOTE

- Både mamma og jeg kan gå i disse klærne

NYHETER

Ukens trendsetter: – Jeg elsker sort, høye hæler og rød leppestift.

MOTE

Ukens trendsetter: Gala Gonzalez

KJENDIS

MinStil: Thea Sofie Loch Næss