Trendy med sokker i skoene

Det har lenge vært det mest utskjelte man kan gjøre i motesammenheng, men en av vårens kuleste detaljer er synlige sokker i skoene.

Mari Glans
Publisert:

Kjendiser som Chloe Sevigny, Agyness Deyn og Alexa Chung har omfavnet trenden med sokker i skoene for lenge siden, men på vårens motevisninger var sokkene en gjenganger hos flere.

Synlige sokker i åpne sko regnes som en av de verste motefeilene man kan gjøre, og det er heller ikke hvite tennissokker i åpne sandaler man får kjøpt på sportsbutikker som gjelder nå. Skoene skal helst være åpne, ha platåsåle og skyhøye hæler. Et annet alternativ er å bruke sokker i klassiske herresko, som var en stor trend også i fjor sommer.

Les mer om skotrenden!Kjendisene digger herresko

Unngå tykke sokker

Hvilke sokker som brukes varierer mer, alt fra transparente og gliterende sokker fra visningen til Christian Dior, til mer dekkende og nøytrale sokker fra Burberry. Felles for trenden er at sokkene skal være lette og tynne, de kan også gjerne være litt tranparente.

Sokker i skoene trenger ikke bare å brukes med korte kjoler, skjørt eller shorts, de er også kule å bruke sammen med bukser som stopper ved ankelen.

Stor moteguide!Her er trendene som gjelder til våren

Glitter til fest

Sokkene har mange fordeler i tillegg til trendfaktoren. De er en enkel måte å freshe opp noen gamle eller kjedelig sandaler på, og forskjellige type sokker gir forskjellige looks. Det er mye ber behagelig å ha sokker på seg i herreskoene enn å gå barbeint, og hvis du har tørr hud eller det har gått litt for lenge siden forrige pedikyr, er de en perfekt måte å skjule føttene på. Noen designere valgte å bruke strømper til like under kneet, som blant annet ble sett på visningen til Alexander Wang.

Sokkene kan være i alle slags farger, men de nøytrale fargene i beige, brunt og grått var mest brukt på catwalken. Dior hadde transparente glittersokker i skoene på sin visning, noe som er en kul variant til fest. Sort funker også, men om man ønsker å gi inntrykk av lengre bein, bør man styre unna de mørke fargene. De vil nemlig kutte beina like over ankelen og gi intrykk av at de er kortere enn de er.

La neglene synes i vår!Her er de hotteste neglefargene

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert: