Shopping i Amsterdam

Shopping

silje
Publisert:

Kanalbyen Amsterdam byr på mye spennende shopping og kultur. Har du som meg bare et bare timer i Amsterdam, lønner det seg å prioritere. Vi startet vår eksepedisjon i Kalvestraat og Leidestraat hvor kjedebutikker som Zara, Bershka og Diesel ligger på rekke og rad. På Zara fant jeg flere ting som ikke har kommet til butikkene i her hjemme, så det var verdt et lite stopp. I handlegaten finner du også mange sko og veskebutikker, hvor de fører mange merker du ikke finner i Norge.

Vintage og secondhand

Av en av assistene til Viktor & Rolf, fikk jeg vite om flere vintagebutikker som lå rett rundt hjørnet for deres headquartes i Amsterdam. I Wolvenstraat finner du den kjente vintagebutikken Laura Dols. De har to butikker rett ovenfor hverandre og jeg valgte å bruke mest tid i den største. Er du på jakt etter bra vintage til en god pris, anbefaler jeg denne butikken på det sterkeste. I denne butikken henger vakre kjoler fra 1920-tallet side ved side med paljetttopper fra 80-tallet. Butikken har også et meget godt utvalg av vesker og kule belter. Men den store skattekisten gjemmer seg i kjelleren. Her henger brudekjoler fra 50-tallet, hippiekjoler 70-tallet og paljettkjoler som er en diva fra Dynastiet verdig. Jeg hadde ikke god tid, så jeg måtte kjapt lete igjennom den kule butikken.

Secondi er en secondhandbutikk som ligger i samme område. Her kan du være heldig å finne jakker fra Lanvin, sko fra Prada og vesker fra Gucci. Let godt igjennom alle plaggene, her er det lett å overse de flotte skattene. Godt utvalg av silkeskjerf, sko, smykker og drakter.

Zipper er en annen secondhandbutikk som også er verdt et besøk. Her hadde jeg såvidt tid til å stikke hodet innenfor døren, så det ble en veldig kjapp spaning. Her kan spesielt de som er på jakt etter t-skjorter med trykk fra 70 og 80-tallet finne mye fint. Kjoler, trenchcoats, topper og hauger med jeans har gjort butikken til en favoritt blant mange studenter.

Alt i alt ble var det en flott dag med mye trasking i sidegatene. Husk gode sko og en plan, hvis du som meg bare har et par timer i den flotte byen. Ta deg tid til en kaffe på en av byens fortauskafeer og la deg imponerer over de flotte gamle bygningene og de mange kanalene.

Dagens shopping ble en nagleveske fra Zara, en vintageveske og et gullbelte fra Laura Dols.

Følg minMote på Twitter.
Publisert:

Finn mer innhold om: