Fransk eleganse fra Filippa K

STOCKHOLM (minMote) Elegant, klassisk og ladylike preget visningen til Filippa K i Stockholm.  Franske toner og 1940-tallet stod i sentrum for den gjennomførte visningen for høst og vinter 2010.

silje
Publisert:

Filippa K er kjent for sin klassiske design og basisplagg i god kvalitet. Filippa K så dagens lys i 1993 og filosofien bak designen er enkel eleganse, stil og kvalitet. Filippa K designer for dame og herre og blir solgt i over 20 land verden over. Firmaet omsetter for over 40 millioner i året.

Hun er Sveriges nye motefavoritt.Carin Wester tar bransjen med storm.

Fransk eleganse

Kolleksjonen til Filippa K for høst og vinteren 2010 er inspirert av franske kvinner, sensuell eleganse og klassiske linjer. I følge designer Filippa Knutsson har de gått tilbake til det opprinnelige utrykket merket er så kjent for. Petroleumsblå, lilla, rødt, grått, sort preget fargene på catwalken, mens soffene bestod av ull, tweed, fuskepels og stretch.

- Det var en stund vi bevegde oss for langt vekk fra fokuset på den sensuelle kvinnen. Både for vår og høst 2010, har vi valgt å gå tilbake til våre røtter og hentet mye inspirasjon fra Filippa K på 90-tallet. Kolleksjonene er en blanding av det sensuelle og en ny minimalisme. Kolleksjonen har også en ladylike eleganse med innsalg av 1940-tallet. Det handler om å blande stoffer av ulik kvalitet for favne det myke med det maskuline, sier designer Filippa Knutsson til minMote.

Basisplagg med spennende detaljer

I de siste årene har designeren valgt å fokusere mye på basisplagg. Kolleksjonen for høst og vinter 2010 har også de kjente basisplaggene, men med enda mer fokus på spennende detaljer som små skulderputer, nagler og franske striper. På catwalken for høst og vinter 2010 fikk vi se elegant og gjennomført styling à la Veronica Lake, med innslag av langt bølgete hår, røde lepper, herrehatter, hansker og mønstrete strømper.

- Denne sesongen har vi valgt å legge mye fokus i detaljene. Du skal fremdeles finne de vanlige basisplaggene i kolleksjonen, men vi ønsker å utvide med basisplagg «som gir det lille ekstra». Det kan være jakker i innsvinget snitt med små skulderputer, draperinger, lange aftenkjoler som kan styles til dag eller aftenbruk, løse sporty bukser med knyting som kan brukes med høye hæler og en dressjakke for en sofistikert look, sier Knutsson.

Under Stockholm Fashion Week var det mye fokus på bærekraftig mote. Også designeren bak det suksessfulle merket er opptatt av å lage klær som tåler tidens tann.

- Tanken bak Filippa K har alltid vært å lage klær som har en lang levetid og som du kan ta frem sesong etter sesong, uten at de har mistet fasong eller snitt. Når det gjelder miljø må man tenke langsiktig, noe som ikke alltid er like lett innenfor mote, innrømmer Knutsson.

Neste høst blir fløyelsmyk.Få flere trendtips fra Stockholm Fashion Week

Hvem er Filippa K -kvinnen?

- Filippa K–kvinnen er en moderne kvinne som vet hva hun vil. Hun tenker ikke mote først, men er interessert i mote og design. Hun har ikke så mye tid, men har behov for mote som er lett tilgjengelig. Det er jo bare å innse at i en travel hverdag foretrekker mange enkle, men elegante løsninger når de skal kle seg, avslutter Filippa Knutsson til minMote.

Relevante artikler videre:

Kle deg kult i kulda. Slik gjør kjendisene det!

Dyre kjendiser på første rad.Dette koster Rihanna på visning!

Hevder å ha funnet kuren!Grått hår kan bli historie

Publisert: