Mote

Sjekk ut favorittplagget til moteikonet Kate Moss

DEN SORTE JAKKEN: Moteikonet Kate Moss drar stadig frem den sorte dressjakken når hun skal posere på den røde løperen. Foto: Getty Images/All Over Press

Supermodell og stilikon Kate Moss (39) velger den sorte dressjakken så ofte hun kan. minMote viser hvordan du enkelt kan style den til hverdags og fest.

Natalie Ngo
Publisert:

Kate Moss har vært i rampelyset siden gjennombruddet som modell på 90-tallet, og er i dag et av verdens største moteikoner. Det meste hun tar på seg blir ofte en trend som jenter verden over kopierer - og på mange måter er hun et stilikon som aldri går av moten.

Den seneste tiden har hun lagt sin elsk på ett klassisk plagg i garderoben, nemlig den sorte dressjakken. Modellen bruker den til alt fra shorts til skjørt, jeans og kjoler – og til både hverdags og den røde løperen .

– Kate Moss har en veldig ren stil, og den sorte dressjakken er et plagg som virkelig passer til alt. Hun pleier å variere mellom ulike typer, enten med forskjellige snitt eller helt enkelt brette opp ermene, sier stylist og moteblogger Line Kirkhus.

I det siste har Moss hyppig tatt frem en «tuxedo»-versjon av dressjakken, som er en smokinginspirert jakke og en moderne variant av blazeren. Kirkhus mener det verdenskjente stilikonet har vært med på å dra den frem i motebildet.

– Tuxedo-jakken er veldig typisk motehuset Saint Laurent. Denne sesongen har skandinaviske merker som By Malene Birger og DAY by Birger et Mikkelsen hatt flere av dem i kolleksjonene, forteller stylisten.

ANVENDELIG: Modellen slenger den sorte dressjakken over både shorts, penkjoler og bukser. Foto: Getty Images/All Over Press
VARIASJON: Kate Moss varierer mellom tuxedo-varianter og klassiske dressjakker. Foto: Getty Images/All Over Press

Den sorte dressjakken er et veldig enkelt plagg å style, og stylisten tror kanskje det er en av grunnene til at supermodellen stadig drar den frem fra skapet uansett hvilken anledning.

– Dressjakken er et lett triks for å stramme opp et antrekk. Den er absolutt en av klassikerne som alle bør ha i skapet, og som passer til alle stiler uansett om du har en rocka eller klassisk stil, forteller Kirkhus og legger til:

– Til hverdags kan du bruke den til jeans og t-skjorte med enkle smykker til, mens til fest kan du slenge den over en penkjole med høye hæler.

Slik styler du den sorte dressjakken til hverdag og fest:

TIL HVERDAGS: Dressjakke fra DAY by Birger et Mikkelsen, 2500 kr. Sko fra Zara, 299 kr. Jeans fra H&M, 299 kr. Veske fra Zara, 559 kr. T-skjorte fra Bik Bok, 179 kr. Ring fra Mango, 99 kr. Foto: Produsentene
TIL FEST: Armbånd fra Mango, 89 kr. Sko fra Mango, 699 kr. Kjole fra H&M, 299 kr. Øredobber fra Gorjana hos Shopbop.com, 240 kr. Dressjakke fra Zara, 1159 kr. Veske fra Valentino hos Net-A-Porter.com, 6962 kr. Foto: Produsentene

Her er stylistens beste shoppingtips når du skal se etter dressjakke:

  • Det finnes forskjellige typer som oversized, formsydde, cropped og tuxedo. Finn en fasong som du liker. Det viktigste er at du prøver den på for å se at den sitter bra på.
  • Gå gjerne i en butikk der det er ekstra service og spør om hjelp hvis du er usikker. Stol på personalet når det gjelder passform, de har som regel hatt kunder i alle fasonger.
  • Tenk kvalitet og at den skal se ordentlig ut. Unngå de som får lett nupper og trekker til seg alt av hår og støv. Det kan derfor være lurt å legge litt ekstra penger i den. Det er et tidløst plagg, og velger du riktig fasong kan den vare i mange år.

LES OGSÅ:Moteekspert: – Denne kjolen er heitere enn noensinne

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Jakker
  2. Kate Moss
  3. Klassisk
  4. Sort
  5. Herremote

Relaterte artikler

MOTE

Sommerplaggene du også kan bruke til høsten

SKJØNNHET

Trendy og tidløs - slik styler du den hvite skjorten

MOTE

Én shorts på budsjett - tre antrekk til hverdag og fest

MOTE

Deilig strikk eller morsomt mønster - her er ti trendy hverdagskjoler

KLÆR

Vesten gjør et comeback

MOTE

Trend fra den fjerne østen - slik bruker du den orientalske stilen

MOTE

Dette tilbehøret sverger stjernene til