Mote

Sjekk ut favorittplagget til moteikonet Kate Moss

DEN SORTE JAKKEN: Moteikonet Kate Moss drar stadig frem den sorte dressjakken når hun skal posere på den røde løperen. Foto: Getty Images/All Over Press

Supermodell og stilikon Kate Moss (39) velger den sorte dressjakken så ofte hun kan. minMote viser hvordan du enkelt kan style den til hverdags og fest.

  • Natalie Ngo
Publisert:

Kate Moss har vært i rampelyset siden gjennombruddet som modell på 90-tallet, og er i dag et av verdens største moteikoner. Det meste hun tar på seg blir ofte en trend som jenter verden over kopierer - og på mange måter er hun et stilikon som aldri går av moten.

Den seneste tiden har hun lagt sin elsk på ett klassisk plagg i garderoben, nemlig den sorte dressjakken. Modellen bruker den til alt fra shorts til skjørt, jeans og kjoler – og til både hverdags og den røde løperen .

– Kate Moss har en veldig ren stil, og den sorte dressjakken er et plagg som virkelig passer til alt. Hun pleier å variere mellom ulike typer, enten med forskjellige snitt eller helt enkelt brette opp ermene, sier stylist og moteblogger Line Kirkhus.

I det siste har Moss hyppig tatt frem en «tuxedo»-versjon av dressjakken, som er en smokinginspirert jakke og en moderne variant av blazeren. Kirkhus mener det verdenskjente stilikonet har vært med på å dra den frem i motebildet.

– Tuxedo-jakken er veldig typisk motehuset Saint Laurent. Denne sesongen har skandinaviske merker som By Malene Birger og DAY by Birger et Mikkelsen hatt flere av dem i kolleksjonene, forteller stylisten.

ANVENDELIG: Modellen slenger den sorte dressjakken over både shorts, penkjoler og bukser. Foto: Getty Images/All Over Press
VARIASJON: Kate Moss varierer mellom tuxedo-varianter og klassiske dressjakker. Foto: Getty Images/All Over Press

Den sorte dressjakken er et veldig enkelt plagg å style, og stylisten tror kanskje det er en av grunnene til at supermodellen stadig drar den frem fra skapet uansett hvilken anledning.

– Dressjakken er et lett triks for å stramme opp et antrekk. Den er absolutt en av klassikerne som alle bør ha i skapet, og som passer til alle stiler uansett om du har en rocka eller klassisk stil, forteller Kirkhus og legger til:

– Til hverdags kan du bruke den til jeans og t-skjorte med enkle smykker til, mens til fest kan du slenge den over en penkjole med høye hæler.

Slik styler du den sorte dressjakken til hverdag og fest:

TIL HVERDAGS: Dressjakke fra DAY by Birger et Mikkelsen, 2500 kr. Sko fra Zara, 299 kr. Jeans fra H&M, 299 kr. Veske fra Zara, 559 kr. T-skjorte fra Bik Bok, 179 kr. Ring fra Mango, 99 kr. Foto: Produsentene
TIL FEST: Armbånd fra Mango, 89 kr. Sko fra Mango, 699 kr. Kjole fra H&M, 299 kr. Øredobber fra Gorjana hos Shopbop.com, 240 kr. Dressjakke fra Zara, 1159 kr. Veske fra Valentino hos Net-A-Porter.com, 6962 kr. Foto: Produsentene

Her er stylistens beste shoppingtips når du skal se etter dressjakke:

  • Det finnes forskjellige typer som oversized, formsydde, cropped og tuxedo. Finn en fasong som du liker. Det viktigste er at du prøver den på for å se at den sitter bra på.
  • Gå gjerne i en butikk der det er ekstra service og spør om hjelp hvis du er usikker. Stol på personalet når det gjelder passform, de har som regel hatt kunder i alle fasonger.
  • Tenk kvalitet og at den skal se ordentlig ut. Unngå de som får lett nupper og trekker til seg alt av hår og støv. Det kan derfor være lurt å legge litt ekstra penger i den. Det er et tidløst plagg, og velger du riktig fasong kan den vare i mange år.

LES OGSÅ:Moteekspert: – Denne kjolen er heitere enn noensinne

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Jakker
  2. Kate Moss
  3. Klassisk
  4. Sort
  5. Herremote

Relaterte artikler

MOTE

Sommerplaggene du også kan bruke til høsten

MOTE

Deilig strikk eller morsomt mønster - her er ti trendy hverdagskjoler

MOTE

Dette tilbehøret sverger stjernene til

MOTE

«Den lange sorte» er Rachel Zoes uniform - slik bruker du den til hverdags og fest

SKJØNNHET

Trendy og tidløs - slik styler du den hvite skjorten

NYHETER

Gjør som norske it-jenter - kle deg metallisk

NYHETER

Slik skal hatten brukes i sommer