Slik gjør du priskupp på shopping i New York

Til New York med glovarmt kredittkort i høst? Her gir minMotes Silje Pedersen deg noen gode råd før du legger ut på ekspedisjon i metropolens New Yorks shoppingjungel.

Dan Kåre Engebretsen
Publisert:

New York er en av de beste shoppingbyene i hele verden, her finner du alt fra rimelige amerikanske merker som Forever21 og Victoria's Secret, til verdens mest luksuriøse merker. Fifth Avenue og Madison Avenue er hjem for noen av de dyreste butikkene i verden, mens områder som Soho og Williamsburg byr på mange unike og spennende butikker med lokale designere og billige secondhandbutikker.

MinMote.no - Norges største moteside

Les mer om reise og New York i dagens VG!

Secondhand-og vintageshopping

I New York finner du noen av USAs beste vintagebutikker som Resurrection, Beacon's Closet og What Goes Around Comes Around.

Michael's: En an byens beste secondhandbutikker. Her kan du finne alt fra vintage Chanel-vesker og jakker til denne sesongens sko fra Alexander Wang eller Prada. Godt utvalg av Chanel-vesker og jakker.

Siljes kupp: Pumps fra Christian Louboutin til 1500 kr og vintage Chanel-veske til 2000 kr.

Ina: Klassiske trenchcoats fra Burberry, pent brukte vesker fra Balenciaga eller en ny blazer fra Theory? Ikke umulig å finne til en gunstig pris hos Ina, som har mange av forrige sesongs it-plagg på kleshengerne i de sjarmerende butikkene. Du kan også shoppe på nett hos inanyc.com

Beste kupp: Burberry Trenchcoat til 2000 kr.

Beacon's Closet: Et naturlig stopp for alle secondhand-elskere. Smør deg med tålmodighet, for utgvalget er enormt. Her finner du alt fra fine paljettopper til 90-talls klassikere og fantastiske vintagekjoler.

Siljes kupp: Paljettjakke til 90 kroner.

Les mer om vintageshopping i NY her!

Skohimmelen

Har du en forkjærlighet for designersko, er det ingen vei utenom åttende etasje hos Saks Fifth Avenue.

Hit kommer skoelskere langveisfra for å shoppe det siste hotte. Dior, Prada, YSL, Manolo Blahnik så langt øyet rekker og byens største utvalg av Christian Louboutin-sko gjør dette til en favoritt blant byens fashionistas.

Tips: Få en gratis makeover i første etasje hos en av skjønnhetsavdelingene eller slapp av mellom slagene med et glass Cava i restauranten rett ved siden av skoavdelingen.

For dyrt? Fortvil ikke, Macy's huser nemlig en av de andre største skoetasjene i byen og her finner du langt rimeligere skomerker så langt øyet kan se. Se etter skomerker som Nine West, Vince Camuto, Jessica Simpson og BCBG. I resten av huset finner du blant annet designerjeans, en stor veskeavdeling og mye mye annet. Glem heller ikke kjoleavdelingen, en hel etasje med kjoler sørger for at du kan finne din perfekte festkjole til julebordsesongen.

Tips: Sjekk alltid salgshyllene, her kan du gjøre mange gode kupp.

Barneys og Bergdorf Goodman: Dette er noen av de mest eksklusive shoppinghusene i NY, og her finner du internasjonale designere som blant annet Yves Saint Laurent, Celine og Balenciaga, men også merker som Marc by Marc Jacobs. Hold godt på lommeboken, her flyr pengene lett unna.

Tips: To ganger i året har begge fantastiske designersalg, vanligvis i månedene februar og august. Sjekk hjemmesidene for oppdateringer.

Century21

Et av New Yorks største shoppingsenter, er også et av de mest besøkte i USA. Her finner du designerklær, sko og vesker til sterkt reduserte priser. Det meste er et par sesonger gammelt, men her er det gode sjanser for å finne mye fint. Vær forbredt på å bruke god tid og at det blir kamp om de gjeveste tingene. I kjelleren finner du de fineste skoene. Kjoleavdelingen er spesielt verdt et besøk. Her kan du finne kjoler fra Calvin Klein, Pucci, Armani og Diane Von Furstenberg til langt under halv pris. Gutta bør sjekke designerdresser og skoavdelingen.

Her kan du spare mye:

Treningstøy: I USA får du Nike, Reebook og feks Converse til under halv pris.

Amerikanske merker: Spar ved å kjøpe amerikanske merker som Alexander Wang, GAP, Nine West og Tommy Hilfiger

Designer: Spar opptill tusenvis på designersko og vesker ved god dollarkurs

Undertøy: Du kan spare mye på ekslusivt undertøy i god kvalitet

Kashmir og ull: Kjøp plagg i god kvalitet, så får du mer for pengene

Skjønnhetsprodukter: Opi, Revlon, Maybelline og mange av de andre store skjønnhetsmerken koster under halvparten enn i Norge. I tillegg er utvalget er mye større i USA.

Jeans: Det kan være ekstremt mye å spare på jeans fra True Religion, Seven for all Mankind og Current Elliott. Ofte skiller jeansen i USA og her hjemme flere hundre kroner.

MinMote.no - Norges største moteside

Legg inn ditt beste NY-shoppingtips i kommentarfeltet!

Publisert:

Finn mer innhold om: