10 julebordskjoler som aldri slår feil

MinMote guider deg frem i kjolejungelen.  Finn julebordskjolen som passer din stil og bli festens dronning enten du velger langt, trangt, dyrt eller skinn.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Nå er festsesongen i gang for fullt. Og har du ikke funnet festantrekket begynner det å haste. Men fortvil ikke, minmote guider deg gjennom jungelen av kjolestiler.

Vi gir deg topp ti klassiske stiler som aldri slår feil, og som garantert vil gjøre deg klar for fest.

1. Den lille sorte.

Alltid et trygt valg. Fines i utallige varianter og i alle prisklasser. Sort går aldri av moten, så om du velger å investere i en som koster litt mer er det gode muligheter for at du vil bruke den neste sesong også.

Stylingtips: Sorte strømper, saueskinnspels, en flott clutch og store øreringer. Skoene kan gjerne være i sort lakk for å skape et røffere preg.

Sminke og hår: Perfekt hud, markerte bryn og røde lepper. Håret settes opp i tidsriktig og tilfeldig hårknute.

Les mer om hårknuten her:

2. Den asymmetriske

Nok en klassiker. Denne kjolen i gudinnestil er av den flatterende sorten. Her trenger du ikke å holde inn magen hele kvelden eller være redd for å ikke kunne spise julebordsmiddagen. Kjolen har en skulder som også hjelper på figuren. Skuldrene virker bredere, og du viser akkurat passe mye hud.

Stylingtips: Sorte strømper, stiletter i semsket skinn eller ankelboots, glitterclutch og en elegant kåpe.

Sminke og hår: Sotede øyne i metallisk kobber og hudfargede lepper. Håret settes opp i en løs tvist slik at du kan vise frem nakken.

3. Den lille røde

Vær damen i rødt som alle guttene vil ha og alle damer vil være. Den lille røde er kjolen som sier – se på meg! Det kreves selvtillit og god holdning for å bære den lille røde. Den lyser opp en hver fest og setter deg i rampelyset. Ingenting sier jul like mye som rødt.

Stylingtips: Sorte strømper, ankelstøvletter og en sort fuskepels. Nedtonet veske og et smykke som hviler i halsen. Eventuelt et par store øreringer i strass.

Hår og sminke: Utslått hår eller oppsatt i en løs hårknute for et mer sexy preg. Hold Sminken til et naturlig minimum eller klink til med matchende røde lepper.

4. Skinnkjolen

Denne kjolen er perfekt nå som det er kaldt. Skinn holder godt på varmen og dermed trenger du ikke en boblejakke over. Ermer gjør kjolen anvendelig både dag og natt, med små justeringer på tilbehøret. Kostet kjolen litt mer enn du planlegger, kan du rettferdiggjøre kjøpet med at kjolen også ser flott ut på kontoret.

Stylingtips: Sesongens største trend er prikker. Bruk gjerne noen tynne strømper med store prikker. Ett statement-smykke og en oversized clutch spriter også opp antrekket.

Sminke og hår: Glamour krøller og sotede øyne spriter opp kjolen, spesielt hvis du kombinerer den med en spenstig neglelakk.

5. Dyreprint

Sesongens store mønstertrend er slangeskinn, og mønsteret er å finne på utallige kjolevarianter. Denne typen med ¾ dels arm og i blankt materiale er like fin til hverdags som til fest. Her er det tilbehøret som teller.

Stylingtips: Sorte tykke strømper. Et glamorøst belte i livet og store øredobber. Lakkstiletter er også med på å sprite den opp ytterligere. Er du vågal velger du også en clutch i samme mønster.

Hår og sminke: Store bølger, gråsotede øyne med metallisk skjær og røde negler.

6. Vintagekjolen

Skal du være sikker på at du ikke møter noen med den samme kjolen på årets julebord er ingenting bedre enn vintage. Finnes i alle priskategorier og fra alle tidsepoker. Er du en 60-talls fan, eller bare elsker 80-tallet så er vintage veien å gå.

Stylingtips: Gjennomfør gjerne stilen til fingerspissene. Går du for retrolooken la gjerne tilbehør og sminken høre til samme tiår.

Hår og sminke: Tenk Dita von Teese eller Marilyn Monroe, eller la deg inspirere av andre stilikon.

7. Den romantiske

Duse puddertoner og rysjer. Mer romantisk enn dette blir det ikke. Den romantiske trenden er en trend som har kommet for å bli. Duse farger gjør seg bra mot lys hud, bare sørg for og finne den rette tone som ikke ”vasker” deg ut.

Stylingtips: Hold fargeskalaen i noenlunde samme gate når det kommer til tilbehør. Hudfargede pumps og bare ben er flatterende, men kanskje en smule kaldt i vintersesongen. Hudfargede strømper er egentlig et mote-nei, men i kulden er alt lov. Dersom du vil bryte det sukkersøte utrykket mikser du kjolen med røft tilbehør og slenger over en skinnjakke som "boleo".

Hår og sminke: "Bed head" eller en løs flette er kult og gir antrekket litt mer egde. Roser i kinnene gir et søtt utrykk på vinterblek hud. Highlight og skimmer gir ytterligere glød til huden, og spesielt til gusten vinterhud. Øyne og munn holdes i naturlige duse farger.

8. Den lange

De lange kjolen har kommet for å bli i motebildet og er like fin på vinteren som om sommeren. Velg derimot en ensfarget variant til fest. På den måten unngår du det sommerlige utrykket.

Stylingtips: Gjennomsiktige strømper med søm bak. Disse vil så vidt kunne skimtes når du går, og tilfører det lille ekstra. Tilbehøret kan enten være i klassiske julebordsfavoritter slik som sølv eller gull, men om du ønsker å sprite opp antrekket litt mer kan du gå for en neonfarget clutch. En lang kåpe er også en fordel. Stiletter og en uvanlig ring er prikken over i-en.

Hår og sminke: "Bed head"- hår og plummelepper gjør antrekket mer rocka. Eventuelt kan du gå for en rosa trutmunn.

9. Den sexy

Er du singel er julebordsesongen en god anledning til å gjøre noe med sivilstatusen. Finn en kjole som sier – «se på meg», men på en sofistikert måte. Utringning og kort skjørtelengde er et stort nei, men styler du en vågal kjole på den rette måten kan du komme unna med det. Her er det tilbehøret og stylingen som bestemmer utfallet.

Stylingtips: Sorte strømper, ankelboots med høy hæl, og en skinnjakkke under kåpen fungerer som en ”bolero”. Kjolen er i utgangspunktet pyntet som den er, så nedtonede smykker holder i massevis.

Hår og sminke: Holdes til et naturlig minimum. Glødende hud og et stort flørtende smil gjør mye.

10. Blow the budget

Spreng budsjettet og se deg aldri tilbake! Disse kjolene er ikke egnet for studentøkonomien. En klassisk designerkjole kan du dra frem år etter år. Rettferdiggjør kjøpet med å gå for en klassisk farge, et elegant snitt eller udødelige paljetter. Fantastiske materialer og utsøkte detaljer er et must når kjolen koster skjorta. Dette er kjolen du nærmest skal kunne gifte deg i.

Stylingtips: Minst mulig tilbehør, men om du vil kan du gå for klassisk tilbehør som understreker kjolen. Trenger ikke å være dyre ting.

Hår og sminke: Gi kjolen den oppmerksomheten den fortjener og bestill en time hos frisøren for å vaske og føne håret. Fantastisk hår og naturlig sminke holder lenge.

MinMote.no - Norges største moteside

Kjendisenen elsker Peter Dundas` Pucci"it"-kjole. Her!

Se Blairs "Gossip gril"-brudekjole. Her!

Publisert:

Finn mer innhold om: