Kronprinsesse Mette-Marit oste av glamour på Nobel-banketten

GLAMORØS: Kronprinsessen valgte nok en gang rødt da hun deltok på Nobel-banketten lørdag kveld.
GLAMORØS: Kronprinsessen valgte nok en gang rødt da hun deltok på Nobel-banketten lørdag kveld. Lise Åserud / NTB

Mette-Marit (49) fortsatte den røde tråden og gikk for en glamorøs kreasjon med polkadotter på Nobel-banketten på Grand Hotel.

Etter den tradisjonsrike Nobel-utdelingen i Oslo rådhus hvor kronprinsessen var iført britisk, knallrødt design, dukket hun opp på banketten med nok en knallrød kjole. De svenske prinsessene sparte heller i på Nobel-glamouren i Stockholm.

Det er menneskerettsforkjemperen Ales Bjaljatski fra Belarus, den russiske menneskerettighetsorganisasjonen Memorial og den ukrainske menneskerettighetsorganisasjonen Center for Civil Liberties som har fått årets pris.

HOLLYWOOD: Store bølger i håret, røde lepper og glød i huden gjorde at Mette-Marit oste av glamour på Nobel-banketten.
HOLLYWOOD: Store bølger i håret, røde lepper og glød i huden gjorde at Mette-Marit oste av glamour på Nobel-banketten. Lise Åserud / NTB

Polkadotter for tredje gang

Den fotside, prikkete kveldskjolen hadde lange, transparente ermer med diskret puff på skulderen, og et belte i livet. Det er enda ikke kjent hvor kronprinsessens kjole er fra.

Det virker å være en personlig, artig tradisjon for Mette-Marit å gå for prikker på Nobel-banketten. Dette er nemlig tredje gang. I 2018 stilte hun i en svart kreasjon med store prikker, og det året før gikk hun for en kjole fra Reformation, også med prikker.

Dronning Sonja hadde på seg en hvit kjole med lange ermer som var markert i midjen. Hun stylet kjolen med et grønt statement-smykke i halsen.

Kong Harald var iført en klassisk, svart stilig smoking, og kronprins Haakon gikk for marineblått. Det er muligens den samme han hadde på seg under Nobel-banketten i 2018.

Fra venstre: Olac Njølstad, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, Natallia Pintsjuk, som representerer sin ektemann aktivisten Ales Bjaljatski fra Belarus, Jan Ratsjinskij, som representerer den russiske organisasjonen Memorial, kong Harald, Oleksandra Matvijtsjuk, som representerer den ukrainske organisasjonen Center for Civil Liberties (CCL), dronning Sonja og Berit Reiss-Andersen.
Fra venstre: Olac Njølstad, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, Natallia Pintsjuk, som representerer sin ektemann aktivisten Ales Bjaljatski fra Belarus, Jan Ratsjinskij, som representerer den russiske organisasjonen Memorial, kong Harald, Oleksandra Matvijtsjuk, som representerer den ukrainske organisasjonen Center for Civil Liberties (CCL), dronning Sonja og Berit Reiss-Andersen.Lise Åserud / NTB
FAVORITT: Mette-Marit blir ofte sett i knallrødt under offentlige tilstelninger. Det er tydelig at dette er blant hennes absolutte favorittfarger.
FAVORITT: Mette-Marit blir ofte sett i knallrødt under offentlige tilstelninger. Det er tydelig at dette er blant hennes absolutte favorittfarger. Lise Åserud / NTB

Gjenbrukte Valentino-veske

Mette-Marit stylet kjolen med røde, spisse pumps, et glitrende armbånd med hvite stener, store perleøredobber med heng og en hvit clutch fra Valentino med karakteristiske nagler på. Vesken har hun brukt flere ganger tidligere.

GJENGANGER: Den hvite clutch-vesken fra motehuset Valentino har vært en garderobefavoritt hos kronprinsessen i mange år.
GJENGANGER: Den hvite clutch-vesken fra motehuset Valentino har vært en garderobefavoritt hos kronprinsessen i mange år.Lise Åserud / NTB

Kronprinsessen gikk igjen for sin go-to sminkelook - markerte vipper og skygge, røde lepper, glødende hud og store, Hollywood-bølger i håret. Håret var dessuten satt opp av to gjennomsiktige strikker på hver side av hodet.

Siden kronprinsessens stilforvandling i 2010 har det vært spesielt tre elementer som har blitt hennes stilkjennetegn på skjønnhetsfronten - store Hollywood-bølger i håret, markerte vipper og bærfargede lepper.

Kronprinsen og kronprinsessen ankom Grand Hotel i Oslo, lørdag kveld.
Kronprinsen og kronprinsessen ankom Grand Hotel i Oslo, lørdag kveld.Beate Oma Dahle / NTB

Hvordan var din opplevelse i dag?