Hvor kort kan kjolen være?

Vi er inne i en veldig kort kjoleperiode.

hannekh
Publisert:

Hos Gina Tricot er de så korte at de minner mer om topper enn kjoler, og på catwalken kryper de statig høyere oppover lårene.

Alt dette er søtt og artig for en tenåring, men hva med oss som har passert 35 år, for ikke å si 50? Vi som har født en unge eller to og opplever at det slipper tak og bulker seg til med årene. Kan vi også gå med sesongens minimote?

I Frankrike sies det at eleganse er alderendommens privilegium. Klassikeren "A guide to Elegance" av stilguruen Antoine Genevieve Daraux fra 1964 påpeker at en kvinne godt kan være elegant til sine siste dager, men ettersom årene passerer forandrer kvinnen seg, og det må hun være smart og objektiv nok til å skjønne. Og kle seg deretter. Forfatteren påsto også at det er like latterlig med en bestemor som kler seg som barnebarnet sitt som en tenåring som kler seg som en 40-åring.

Diane Vreeland, Harpers Bazaars legendariske redaktør, mente sterkt at imitering av ung skjønnhet er vulgært. Men understreker alltid at det ikke betyr at kvinner ikke skal prøve å se bra ut.

Kriterier for eleganse har vel forandret seg mye de siste tiårene. Nå er det fritt frem til å ha på seg det man vil. Og så korte skjørt som man ønsker. Men snakker men estetikk og stil er kanskje 40-tallets ikke helt på jordet?

Hva synes du, kan man se bra ut i en minikjole uansett alder? Eller er det heller antall åreknuter, cellulitter og bulker som avgjør det?

Personlig går min grense ganske høyt. Men kun til en 50 denier tett og matt strømpebukse.

Følg minMote på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: