"Jeg har ikke noe å ha på meg"

silje
Publisert:

Kjenner du deg igjen? Jeg tror alle kvinner og jenter opplever å føle at det du har i klesskapet er for trangt, ikke passer til anledningen, er for gammelt og mange andre gode unnskyldninger. Ofte nettopp for å kjøpe seg noe nytt. For mens det er enkelt for menn å ta på seg en dress, står vi kvinner alltid ovenfor utallige muligheter, noe som også mange ganger kan lede til oppgitthet og frustrasjon. Jeg kjenner jenter som ikke kom seg på festen eller middagen fordi de aldri fant noe å ha på seg. Denne helgen opplevde jeg å høre det samme igjen, fra en frustrert venninne som lurte på hva i all verden hun skulle ha på seg til søndagens konfirmasjon.

Selv er det faktisk en stund siden jeg brukte dette utsagnet og det er fordi klesskapet mitt endelig har kjoler for enhver anledning. Enten jeg skulle bli invitert på fest, bryllup eller dåp, vil jeg alltid finne en kjole i garderoben. Dette har tatt endel tid og leting, men er vel verdt investeringen fordi jeg slipper den evige drakampen med meg selv hver gang jeg blir invitert i festlige lag. Nå har jeg vel rundt 30 kjoler i garderoben som rullerer mellom de festlige anledningene.

De fleste av kjolene er vintage, fra ebay eller kjedebutikker som Zara og H&M. De har alle en funksjon og det er nettopp at jeg skal unngå å si "jeg har ikke noe å ha på meg". Kjolene kjøper jeg sjelden til en helt spesiell anledning, jeg kjøper de heller fordi jeg ser potensiale i flere bruksområder for kjolen. Mitt råd er at man må finne en løsning som passer for deg, nettopp ved å investere i plagg som passer deg og din kropp. Enten det er kjoler, drakter, blazere eller kule bukser, bør man alltid ha et par "to go" penantrekk i garderobeskapet. Da går du ikke glipp av noen festligheter, fordi du alltid vil ha noe å ha på deg som du føler deg vel i.

PS: Venninnen min endte opp feiende flott i "den lille sorte", på søndagens festligheter.

Følg minMote på Twitter.
Publisert: