Sommerplaggene du også kan bruke til høsten

BEHOLD DISSE PLAGGENE TIL HØSTEN: Skinnjakke fra Vero Moda, 1700 kr. Genser fra J. Crew hos Net-A-Porter.com, 2051 kr. Skjorte fra Day Birger et Mikkelsen hos My-Wardrobe.com, 916 kr. Halskjede fra Zara, 299 kr. Blyantskjørt fra H&M, 399 kr. Skjørt fra Acne, 2195 kr. Kåpe fra Bik Bok, 499 kr. Bukser fra Gina Tricot, 399 kr. Bluse fra Monki, 300 kr. Sko fra Asos.com, 352 kr. Jakke fra Gina Tricot, 499 kr. Foto: Produsentene

Sommeren er på hell, men du trenger ikke å pakke vekk hele sommergarderoben med det første. Her er plaggene du trygt kan bruke nå, men også beholde til høsten.

Natalie Ngo
Publisert:

Årets åttende måned er alltid todelt; første del gir en siste smak av sommer og ferie, men august er også starten på en ny sesong og nytt arbeidsår. Overgangen fra sommer til høst betyr at det snart er på tide å vinke farvel til sommergarderoben.

Selv om du legger vekk bikinien og shortsen, trenger du imidlertid ikke å legge alle sommerplaggene innerst i skapet. Enkelte plagg fungerer nemlig store deler av året, og flere av sommerklærne passer like fint nå som til høsten.

Her er plaggene du kan la henge i skapet en liten stund til og tips til hvordan du kan bruke dem i høst:

♥ Blyantskjørtet

Bomullsversjonen av blyantskjørtet er både behagelig og anvendelig og er trendy til løse t-skjorter med trykk nå på sensommeren. Mot høsten kan du kombinere skjørtet med en en strikkegenser, skinnjakke og et par strømpebukser under.

Blazer-jakke

En casual blazer er perfekt når sommerværet er skiftende og du trenger noe å slenge over t-skjorten eller kjolen. Når det blir kaldere mot høsten er den fin å bruke innendørs til hverdags. Velg en variant med mønster eller andre fine detaljer som du kombinerer med et par jeans og en enkel topp - og du har alltid et chic antrekk i bakhånd hvis kleskrisen skulle melde seg en morgen.

Statement-smykker

Statement-smykker er kommet for å bli. Store, grafiske smykker gir et enkelt sommerantrekk et spissere uttrykk. Mens sommeren ofte byr på mer farger på klesfronten, er det lett å falle tilbake til basisfarger som svart og grått mot høsten. Et fargerikt statement-smykke er derfor redningen når du trenger å sprite opp et grått høstantrekk, og det passer like fint til hverdags som til fest.

Fin strikkegenser

En fin og myk strikkegenser i kasjmir eller angora er deilig mot huden en sommerkveld og passer fint til et mini-skjørt eller shorts på sommeren. Dessuten varmer den godt på høsten sammen med et par langbukser.

Fargerik skinnjakke

Vi elsker den anvendelige skinnjakken - og en fargerik variant er perfekt å slenge over skuldrene på sensommeren. Om et par ukers tid kan du fortsatt bruke skinnjakken over kjoler og skjørt for et røffere høstuttrykk.

Hvit skjorte

Den hvite skjorten er et av de mest tidløse plaggene i garderoben og kan brukes året rundt. Er du så heldig at sommertemperaturen tillater deg å gå i shorts, er skjorten perfekt til et par dongerishorts og gladiatorsandaler akkurat nå. Når høsten kommer kan du gi skjorten en sofistikert look med smale bukser og ankelstøvletter.

SOMMER TIL HØST: Genser fra H&M, 199 kr. Blazer fra Lindex, 399 kr. Halskjede fra Nelly.com, 299 kr. Skjørt fra Gina Tricot, 149 kr. Bukse fra Bik Bok, 399 kr. Sko fra Mango, 899 kr. Bluse fra Vero Moda, 250 kr. Skjørt fra H&M, 999 kr. Foto: Produsentene

Robuste skjørt

Feminine skjørt i lette og sterke materialer som skinn, nylon og lignende er perfekte å style med en kul t-skjorte, fargerikt tilbehør og sneakers for en sporty look nå. Mot høsten kan du bruke skjørtet med en strømpebukse under og sammen med en mønstret topp og favorittskinnjakken utenpå.

Snøresko

Retro-inspirerte snøresko er en klassiker som aldri går av moten. Akkurat nå kan du style dem med et par søte sokker som stikker opp fra skoene og en feminin sommerkjole. Nærmere høsten slenger du på snøreskoene til et par pene bukser, en casual skjorte og en røff skinnjakke.

Fin bluse

Bluser i silke og andre fine materialer er behagelige og puster enten det er varmt eller kaldt i luften. Dessuten gir pene bluser alltid en elegant touch. Bruk den åpen over en singlet til shorts akkurat nå, og knepp den igjen når temperaturen synker og kombiner den med high-waist skjørt og støvletter.

Korte bukser

De ankelkorte buksene er både praktiske og stilige. Nå på sensommeren kan du kombinere dem med en stripete bomullsgenser og ballerinas - og når høstløvene begynner å melde sin ankomst bytter du ut bomullsgenseren med en god strikkegenser.

Allsidig kåpe

Enten det er sommer eller høst i lufta er det lurt å ha en anvendelig kåpe du kan slenge over uansett antrekk. En oversized variant i mellomtykt stoff er perfekt å slenge over tykke strikkegensere og fungerer like fint til lettere plagg på sensommeren.

Publisert: