De hotteste vinterskoene for bitende kulde

VINTERVARM: Et par skinnsko med fôring er den beste måten å holde føttene varme på i vinter. Foto: Produsentene

Du er ikke bare garantert å holde varmen med ullfôrede vintersko - finn dine favoritter blant variantene minMote har plukket ut som også er rocka, sporty og elegante. 

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Det kan være lurt å sikre seg et par skikkelige varme vintersko før den bitende kulden for alvor setter inn. Vintersko byr på mange utfordringer stilmessig: Man ønsker å være god og varm på føttene, men samtidig kunne kombinere fottøyet med plagg og antrekk man er glad i

For at du skal få god bruk for vinterskoene du investerer i, bør du tenke kvalitet og funksjonalitet. Et par vintersko i skinn vil du kunne gjøre vannavstøtende ved å impregnere dem med spray - og på den måten holde føttene dine tørre i snø og slaps. For at du skal holde varmen når temperaturen synker faretruende lavt, bør du velge et par med ullfôr - det finnes både støvletter, boots og sporty sneakers med fôr i butikkene.

Også en klassiker blant boots-elskende jenter, nemlig Acne Pistols, har denne sesongen kledd sin nye variant med lammeullsfôr på innsiden. På den måten kan stilen fortsatt være chic uten at det går på bekostning av helse og velvære.

Hvis du er en skikkelig frostpinne kan du gjøre skoen ytterligere varm ved hjelp av en ullsåle. Alle skokjeder tilbyr rimelige varianter som du enkelt kan bruke i flere av skoparene du har i garderoben.

Finn din favoritt blant de 12 vinterskoene minMote har plukket ut:

VINTERBOOTS: Øverst fra venstre: Sko i skinn- og pelsimitasjon med to remmer og gul gummisåle fra Stella McCartney hos MatchesFashion, 2625 kr. Sko i skinnimitasjon med fôr og gullenke fra RiverIsland.com, 745 kr. Sorte sko med fôr fra Shepherd hos Brandos.com, 1299 kr. Nederst fra venstre: Sko i skinn og lammeullsfôr fra Blackstone hos FernerJacobsen.no, 2300 kr. Skinnsko med lammeullsfôr fra Acne Studios, 3395 kr. Sko med kraftig såle, høye hæler og fôr fra Laura Bellariva hos FernerJacobsen.no, 1800 kr. Foto: Produsentene

Hvis du ønsker å gå for en rocka eller mer klassisk bootsvariant, bør du forsikre deg om at sålen er i gummi, spesielt hvis skoen har litt høyde på hælen: Da vil du nemlig ha bedre muligheter for å unngå å skli på glatt underlag enn sko med en flat og hard såle. En gummisåle kan også festes på skoen hos en skomaker.

HOTTE FØTTER: Øverst fra venstre: Sorte skinnboots med fôr fra Shabbies hos FernerJacobsen.no, 1900 kr. Beige, semskede boots fra Common Project hos Net-a-Porter, 3361 kr. Mørkebrune sko med hvit gummisåle, snøring og fôr fra Vagabond hos Nilsson Shoes, 999 kr. Nederst fra venstre: Brune skinnsko med lammeullsfôr, snøring og innebygd hæl fra Isabel Marant hos MatchesFashion.com, 3610 kr. Sorte støvletter med snøring og fôr fra Bianco, 999 kr. Brune skinnsko med snøring og fôr fra Bianco, 999 kr. Foto: Produsentene

Ønsker du en mer sporty tilnærming til vinteren, bør du gå for en sneaker i skinn og med fôring. Isabel Marant har gjennom flere sesonger vist sneakers på catwalken, noe som som raskt har blitt kjendisenes favoritt. Dette er den første sesongen den franske designeren har gjort den populære skoen om til vintersko og heldigvis har flere av kjedebutikkene fulgt etter med langt rimeligere varianter.

Publisert:

Finn mer innhold om: