- Vi må bli flinkere til å hylle hverandre

I kveld debuterer Daniel Franck som designer med egen kolleksjon på «Sukkerbiten» i Oslo. Snowboardkjøreren mener vi er altfor flinke til å kritisere, istedenfor for å hylle hverandres fremgang.

silje
Publisert:

- Jeg kjenner jeg er litt stressa nå, men jeg er ikke nervøs for tilbakemeldingene. Følelsen kan sammenlignes med å forbrede seg til et mesterskap. Det har gått i ett de siste ukene med forbredelser, det er mye som skal på plass foran et slikt arrangement, sier Daniel Franck til minMote.

minMote møter Daniel Franck i de siste hektiske timene før visningen. «Falling and Flying», er snowboardkjørerens andre kolleksjon, men den første som skal vises for publikum på catwalken under Oslo Fashion Week. Franck har utviklet kolleksjonen i samarbeid med tre andre designere med designerutdannelse og kolleksjonen er en ren sportskolleksjon med fokus på funksjonalitet og detaljer.

Vil satse på unge norske designertalenter. Les saken her!

Der fjellet møter det urbane

Inspirasjonen til kolleksjonen er hentet fra tegneserier, kunst, kjæresten og venner. Kjendisdesigneren er opptatt av at plaggene både skal være naturlig og tilgjengelige, og at plaggene både skal kunne brukes i byen som på i fjellet.

- Navnet «Falling and Flying», beskriver egentlig ganske mye av det livet består av. Vi går litt på trynet og flyr litt om hverandre. Det handler om å tørre, men jeg liker å ta et byks ut i ukjent terreng, det gir meg tilfredsstillelse. Jeg er opptatt av å lage plagg i god kvalitet. Jeg tror man blir mer glad i naturlige plagg og det er viktig at klærne har en pris som fungerer for mange. Kolleksjonen kan beskrives som der fjellet møter det urbane, plaggene funker like fint enten det er i byen eller på fjellet.

Du er jo kjæreste med Mariann Thomassen, hvordan har hun inspirert deg?

- Mariann har definitivt vært med på å inspirere meg, hun er et krydder i hverdagen.

Ydmyk kjendisdesigner

Den siste uken har det versert en debatt om kjendisenes plass under Oslo Fashion Week. Flere norske designere har gått sterkt ut mot at flere kjendiser skal vise sine kolleksjoner under moteuken i Oslo. Både Daniel Franck og Pia Haraldsen debuterer med sine kolleksjoner i kveld. Daniel Franck tar seg ikke nær av kritikken, men mener at det er viktig å være ydmyk når han nå begir seg inn på en litt ukjent arena.

- Det er klart jeg er ydmyk i forhold til alle dyktige designere, men jeg føler for eksempel at årets debutant er i en litt annen liga. Jeg sammenligner ikke meg selv med dem, jeg lager en ren sportskolleksjon og henvender meg til et helt annet publikum. Når det er sagt så synes jeg vi er veldig flinke til å kritisere våre egne istedenfor å hylle hverandre og de som tør. Jeg tror mange rett og slett ikke tør å satse fordi de er redd for å bli stilt til hoggs og det er synd, sier snowboardkjøreren.

- Jeg er ikke en slave av andres meninger, jeg er her fordi jeg mener jeg har noe å bidra med. Prosessen er ikke pengedrevet, men heller en genuin interesse for det jeg holder på med, avslutter Daniel Franck til minMote

Relevante saker videre:

Norsk designer gjør suksess i København. Se kolleksjonen til Veronica B. Vallenes her!

Lurer du på hva du skal shoppe til høstgarderoben? Få gode tips her!

Publisert:

Finn mer innhold om: