Mote

Alt du må vite om Adwoa Aboah

SUPERMODELL: Adwoa Aboah. Foto: AFP.

Modellen (25) har gått fra å være rusavhengig til å bli en av verdens mest ettertraktede modeller.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Et av de aller hotteste navnene i modellbransjen akkurat nå er Adwoa Aboah. Den britiske modellen har den siste tiden har hun gjort kampanjer for flere store motehus og blitt avbildet på forsiden av flere av verdens mest toneangivende motemagasiner.

Aboah vokste opp i England med engelsk mor og ghanesisk-født far, som begge jobber innenfor motebransjen. Hun fikk sin første smakebit på modellbransjen allerede som 17-åring.

NYHETER

Dette er Norges ukjente modellstjerner

I 2017 fikk hun utmerkelsen «Årets modell» av British Fashion Council, og siden har karrieren nådd nye høyder.
Adwoa Aboah er et navn å merke seg for fremtiden. Her er alt du må vite om den hotteste modellen akkurat nå:

FIKK PRESTISJEPRIS: Slik så Adwoa Aboah ut da hun tok imot prisen som «Årets modell». Her utkonkurrerte hun navn som Kaia Gerber, Winnie Harlow og Hadid-søstrene. Foto: Getty Images.

Den tøffe tiden

Det at Aboah har blitt en suksessfull modell har ikke vært gitt fra begynnelsen. Gjennom ungdomsårene har hun nemlig slitt med depresjon, bipolar lidelse og narkotikaavhengighet.

Hun har vært på avrusning flere ganger, hatt to overdoser og prøvd å ta sitt eget liv. Det var selvmordsforsøket i 2015, med fire påfølgende dager i koma, som fikk henne til å innse at livet måtte ta en ny retning.

KLÆR

TRE NORDMENN PÅ CATWALKEN

Det var også i denne perioden Aboah bestemte seg for å la lokkene falle til fordel for en helt snau «buzz cut», noe som nå er hennes signatur. Ikke mange månedene etter landet hun sin aller første forside for Vogue.

ÅPENHJERTIG: Modellen har fått mye oppmerksomhet for å fortelle om tunge tider. Her er hun backstage på London Fashion Week. Foto: AP.

De sterke meningene

Modellen har fått stor oppmerksomhet for å stå frem om selvmordsforsøk, depresjon og avhengighet. Vogue omtaler Aboah som ansiktet til en ny generasjon med supermodellaktivister. Hun jobber også med plattformen «Gurls talk» hvor kvinner skal snakke åpent om vanskelige tema.

NYHETER

THOMAS HAYES MODELL-DEBUTERTE MED SPORTS ILLUSTRATED MODELL

COOL CAT: Her er Adwoa Aboah på Buckingham Palace i forbindelse med markeringen av verdensdagen for mental helse. Foto: Getty Image.

Prestisjeoppdragene

Supermodellen Adwoa Aboah fikk det æresfylte oppdraget å pryde forsiden til den første utgaven av britiske Vogue under ledelse av Edward Enninful. Forsiden ble hyllet av motebransjen verden over, og ble sett på som en tydelig markering av magasinets nye, kreative retning. Aboah har også gått på catwalken for omtrent alle de største internasjonale motehusene.

NYHETER

SENDTE MODELLENE PÅ CATWALKEN MED LØSE HODER

PÅ CATWALKEN: Her går modellen under Chanels Spring/Summer 2018-show i Paris. Foto: Reuters.

Kjendisgjengen

Aboah har vært god venninne med supermodellen Cara Delevingne helt siden de vokste opp sammen, og de to har til og med matchende vennskapstatoveringer. 25-åringen er også god venn med Vogue-redaktør Edward Enninful, og Suki Waterhouse og Jamie Winstone for å nevne noen.

ET NAVN Å MERKE SEG: Adwoa Aboah. Foto: AFP.
Publisert:

Les også

 1. KJENDIS

  Inti Wang: – Streetstyle brukes til å promotere

 2. NYHETER

  Dette er Norges ukjente modellstjerner

 3. NYHETER

  Se norske Sunniva posere som Lady Diana

 4. NYHETER

  «Curve»-modell Eline Lykke: Ser en forandring i motebransjen

Relaterte artikler

NYHETER

Hertuginne Meghan blir gjesteredaktør i Vogue

NYHETER

Hertuginne Meghan blir anklaget for kopiering

NYHETER

Peter Lindbergh er død

NYHETER

Iselin Steiro landet prestisjetung forside

NYHETER

Hertuginne Meghan hyller Peter Lindbergh

NYHETER

Victoria Beckham samlet storfamilien til moteshow

NYHETER

Victoria Beckham vekker Posh Spice til live i Vogue-intervju