Superstjernene hedret Alexander McQueen

Det var duket for en  vidunderlig stjerneparade av kjoler da den årlige Costume Institute gallaen gikk av stabelen i New York i går kveld.

silje
Publisert:

Den årlige begivenheten som bærer det fulle navnet Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute Gala, har et nytt tema hvert år.

Årets tema hyller den avdøde designeren Alexander McQueen med tittelen «Savage Beauty» og har en påfølgende utstilling som åpner på det store museet 4.mai.

Met-gallaen er en moteoppvisning av de sjeldne, hvor verdens beste designere kler opp sine muser, stjerner og modeller til det ytterste.

I år hadde selvsagt flere av gjestene valgt å hedre McQueen ved å bære kjoler fra det anerkjente motehuset. Blant dem Sarah Jessica Parker, Naomi Campbell og Giselle Bündchen.

Fra brud til galla

På plass i New York stilte også McQueens sjefdesigner Sarah Burton, som fredag ble hyllet som kvinnen bak hertuginnen av Cambridge, Kates brudekjole.

Burton samarbeidet tett med McQueen i mange år og ble motehusets nye leder da designeren tok livet av seg i februar i fjor.

Ifølge Vogue var Burton tydelig rørt under gallaen som hedret hennes avdøde kollegas arbeid gjennom en årrekke.

- Minner om Grace Kelly. Her er Kates brudekjole

Valgte McCartney

Ikke alle hadde valgt å stille i McQueen-kjoler.

Den kjente designeren Stella McCartney hadde også kledd opp en god del av stjernene på rød løper, deriblant Stellas venninner Madonna, Gwyneth Paltrow, Eva Mendes og gravide Kate Hudson.

Madonna var en av stjernene som utstrålte gammel Hollywoodglamour i elegant silkekjole signert McCartney og lekre retrokrøller.

Rød trend

Rødt var en gjenganger på den røde løperen. Gisele Bündchen, Kristin Stewart, Jennifer Lopez, Doutzen Kroes var bare noen av stjernene som gikk for rødt på en av årets største motekvelder.

Skuespiller og sangeren Lea Michele strålte i Escada, mens Jennifer Lopez gikk for Gucci og rødt fra topp til tå.

Skinnende og metallisk

Også den skinnende trenden var å se under gårsdagens festligheter.

Gwyneth Paltrow, Claire Danes og Iman var noen av kjendisene som gikk for gull og glitter. Noen var mer heldige enn andre.

For mens Paltrow skinte i den kroppsnære og sexy kjolen signert McCartney, gikk Danes for den mer minimalistiske stilen i Calvin Klein. Iman derimot, var ikke like heldig med sitt valg, en gullgtlitrende jumpsuit.

Flott og gravid

Jessica Alba og Kate Hudson var gravide og glamorøse. Begge de høygravide stjernene stjal showet fra sine medsøstre i gull og glitter.

Hudson i Stella McCartney og Alba i prinsessekjole fra Ralph Lauren. Alba fikk kjolehjelp av den tidligere assistenten til stjernestylisten Rachel Zoe, Brad Goreski.

Svarte stjerner

Diane Krüger var en av kveldens best kledde i kjole med høy splitt fra Jason Wu, røde lepper og elegant bølgete frisyre, mens Penelope Cruz bar en svart havfruekjole signert Oscar de La Renta.

Demi Moore gikk for Prabal Gurung, mens Ashley Olsen var trendy i vintage Christian Dior Couture. Rihanna hadde valgt en tettsittende blondekjole fra Stella McCartney og en iøyenfallende sideflette for anledningen.

Utstillingen som hedrer Alexander McQueen med et tilbakeblikk på hans arbeid, varer fra 4. mai til 31.juli.

Det er for øvrig den anerkjente norske fotografen Sølve Sundsbø, som sist tok bilder av kronprinsesse Mette-Marit, som har tatt bildene til utstillingens katalog.

Relevante saker videre:

Norske Aadnevik jobbet tett med stjernedesigner. Les mer her!

Nå skal det være røde bølger. Hollywoodjentene bytter ut den blonde manken

Alt om kjolen! Her er århundrets mest omtalte brudekjole!

Publisert: