Kle deg som Coco Chanel

Den 28. august kommer filmen alle snakker om. I filmen «Coco før Chanel», møter vi Audrey Tautou som den legendariske designeren Coco Chanel. Slik får du den elegante stilen.

silje
Publisert:

Gabrielle «Coco» Bonheur Chanel (1883-1971) som grunnla det franske motehuset Chanel, var en pioner og foregangskvinne for sin tid. Hun mente at kvinner skulle kle seg for sin egen del, og ikke for mannen. Coco Chanel byttet ut korsettene med bukser og behagelige klær. Få har hatt så stor innflytelse på moten som Coco Chanel. Selv lenge etter sin død, fortsetter hun å inspirere og sette sitt preg på motehistorien gjennom sine kreasjoner.

Det selges angivelig en parfyme av Chanel No. 5 hvert 55 sekund verden over. Les mer her

Fra den spede begynnelsen i 1912, da hun åpnet sin aller første butikk i Paris, har hun satt sine spor med sine ikoniske plagg. Coco Chanel er mest kjent som skaperen av «den lille sorte kjolen», parfymen Chanel No. 5 og Chanel-jakken. For mange unge jenter i vår tid, er hun kjent for den quiltede vesken, som også er en favoritt blant kjendisene.

Det finnes en kjole som passer alle aldre og fasonger. Finn din lille sorte her!

Filmen som har fått tittelen «Coco før Chanel,» handler om livet til designeren før hun ble en berømt moteskaper. Coco Chanel spilles av en av Frankrikes største stjerner, Audrey Tautou. I filmen møter vi en ung Coco Chanel fra trange kår, som trosset fattigdommen og endte opp med å bli et symbol på fremgang og frihet.

Slik får du stilen

For de aller fleste, er de originale Chanel-plaggene utenfor rekkevidde. Men man kan fint få stilen til Coco Chanel på budsjett. Chanel var nemlig en dame med sansen for tidløse plagg, som ikke går av moten. Ønsker du deg en garderobe som moteskaperen, begynner det hele nettopp med «den lille sorte.» Den lille sorte er og blir et must i enhver garderobe. Den er blitt en klassiker som de fleste kvinner over hele verden kjenner til og flittig benytter ved motekriser. Chanel-jakken er en annen klassiker som fungerer like bra til jeans, som til sorte kjoler eller skjørt.

Det finnes mange plagg som aldri blir umoderne.Her er noen flere klassikere som aldri ruster.

Et par ballerinasko i hvitt eller sort (eller begge fargene), er også en vinner. Men skal du virkelig investere, går du for vesken som varer hele livet. En veske i modellen 2.55 er en klassiker, som like gjerne brukes av jenter på fjorten som kvinner på åtti. Den koster, men det er en veske du kan bruke til alt og la datteren din arve i neste generasjon, om du så ønsker. Rødt, sort, mørkeblå eller beige er tidløse farger. Coco Chanel var også glad i de klassiske smykkene, og hun ble ofte sett med perlekjedene og øredobber. Ikke glem den røde leppestiften, det er også en klassiker som du kan komme langt med i høst, om du fortsatt lar deg inspirere av den avdøde designeren.

Relevante artikler videre:

Hun kler seg elegant og klassisk. Sjekk ut stilen til Lady Melbourne

Liker du den klassiske stilen? Slik blir du Chanel chic med enkle grep

Det er ikke bare Tautou som er Chanels ansikt utad. Lily Allen er modell for Chanel-veskene

Silje har også en Chanel-veske. Få hennes tips om hvordan du kjøper på nett.

Publisert:

Finn mer innhold om: