Se Pia Haraldsens designdebut

Pia Haraldsen savner et bredere utvalg av selskapsklær i Norge. Her er de første bildene fra hennes egen kjolekolleksjon.

Mari Glans
Publisert:

Nå kan Pia Haraldsen også føre opp designer på merittlisten. Om to uker viser hun sin første kleskolleksjon for motefolket under Oslo Fashion Week. Kolleksjonen har hun gjort i samarbeid med brude- og kjolesalongen Agape, og består av selskapstøy som kommer i butikkene i oktober.

- Jeg har jo gått i mye selskaper selv og jeg vet at mange av mine venninner sliter med å finne selskapsklær, så jeg håper jeg kan være med å bidra på den fronten, sier Pia Haraldsen til minMote.

Vellykket kjendisdesigner. Nå blir hun tatt seriøst

Designet brudekjole

Hun har hatt juleselskaper, julebord og juleball i tankene når hun designet de 16 plaggene i kolleksjonen. Hun har også designet flere plagg som er mindre pyntet, deriblant flere tunikaer og bluser som passer om man vil pynte seg litt ekstra til en middag. Alle plaggene i kolleksjonen har fått navn som begynner på bokstaven P, og den sorte fløyelskjolen har hun oppkalt etter seg selv. Haraldsen har også tatt utgangspunkt i sin egen stil når hun designet kjolene.

- Det er min stil i den grad at klærne er feminine og elegante. Kjolene er trendy når man ser på materialvalget, men samtidig vil jeg si at de er klassiske. Jeg vil gjerne at klærne jeg kjøper selv er klær jeg kan ta vare på.

Blant alle selskapsklærne har hun også designet en egen brudekjole. Men hun får ikke bruk for den selv med det første.

- Jeg har laget en brudekjole som jeg godt kunne tenke meg å bruke selv, men jeg har ikke noen bryllupsplaner enda. Jeg har sagt til venninnene mine at om de skal gifte seg vil jeg veldig gjerne designe brudekjolen, forteller Haraldsen.

Fokus på norsk design. Vil bli den nye Gianni Versace

- Alle må få en sjanse

Da det tidligere i år ble kjent at Pia Haraldsen skulle prøve seg som designer, stilte blant annet administrerende direktør ved moteskolen Esmod seg kritisk til kjendiser som prøver seg som designere. Dette er ikke noe Haraldsen bryr seg nevneverdig om.

- Det er alltid noen som skal synse og mene, og det kan man ikke bry seg så mye om. Alle må få en sjanse, sier Haraldsen, men hun legger ikke skjul på at kjendisstatusen hennes kan ha en positiv effekt på salget.

- Det kan hjelpe til med å gjøre kolleksjonen mer synlig, og det er jo positivt.

Før kjolene kommer i butikk skal de først vises fram på Oslo Fashion Week. Pia Haraldsen har vært en ivrig deltager under moteuken i flere år, og synes det er gøy å kunne være med på den andre siden. Og kanskje får man se noe mer enn selskapstøy fra designerspiren etter hvert.

- Det hadde vært morsomt å designe en mer casual kolleksjon. Nå har jeg en to-års kontrakt med Agape, noe som kommer til å oppta tiden min framover. Men dette er en lidenskap jeg har hatt siden jeg var liten, så det er absolutt noe jeg ønsker å fortsette med, avslutter Pia Haraldsen.

Norske kjendiser elsker norsk design. Slik er de elegant og sexy på rød løper.

Relevante artikler videre:

Bli med Jan Thomas backstage på OFW!Få hans beste makeup-tips her!

Handle vintage på nettet!Her er de beste vintagebutikkene

Kjendisenes kjolefavoritt!Se bilder fra visningen til Leila Hafzi

Publisert: