Sesonges fineste vesker

Denne sesongen kan du velge å vrake i stilarter, former og farger på veskefronten. Mykt og lyst skinn og knallfarget plastikk står på agendaen i sommer.

Sara Johannessen
Publisert:

Liten, stor, i skinn, plastikk, stoff, hemp eller lakk. Denne sesongen kan bæretøyet ditt være både stort, lite, iøynefallende eller anonymt. Her er fire ulike vesketrender denne sesongen. Hva skal du ha tingene dine i?

Har du sommerskoene enda? I år er det disse skoene som bør pryde beina dine.

Ryggsekker

Barneskolen og ungdomsskolens mange bøker og lekser ble båret frem og tilbake i rykksekker med meiser og helst med nedtusjet look og masse dingledangel som langde mest mulig lyd. Nå er igjen ryggsekken i motebildet, både de store motehusene og billigkjedene har rykksekker av ymse slag i kolleksjonen sin denne sommeren. Og skal du på festival, på fjellet, på tur eller bare ha en praktisk sak å ha ting i, er den nostalgiske ryggsekken et godt alternativ.

Pippa elsker norske vesker. Se hvilke her.

Handlenett

Lyst skinn og annet materiale i lyse toner er gjengangere om sommeren. I år har flere butikker, blant annet H&M, gjeninnført barndommens lekeveske, plastikkflettet handlenett. I tillegg har Jil Sander sin knallorange plastikkpose-veske gått som en motefarsott denne sesongen. Et billigere alternativ er for et eksempel den gjennomsiktige plastikkvesken med sorte detaljer fra Nelly. Eller, om du er på plastikktrenden, det finnes billige kule plastikkposer i mange butikker også.

Store vesker som rommer masse er ideelt for jenter som skal mye eller har mye med seg, sats på en veske med både bærereim og håndtak, sånn at du kan bruke den til så mye og mangt.

Skolevesker

Denne sesongens store hit er skoleveskene. Mulberry satte virkelig de gamle veskene på dagsorden igjen da de innførte forrige sesongs it-veske, Mulberry Alexa, oppkalt etter it-jenta Alexa Chung. Denne sesongen har de andre motehusene fulgt opp, og billigkjedene har sine egne tolkninger og utgaver av veskehypen. Om du er fan av vintagevesker og bagger med personlighet, er et godt tips å gå på markeder og tråle loppemarkeder. Skinnvesker til skolebruk fra 1960-1970 tallet er inspirasjonen til disse veskene, og er også et billigere alternativ til for et eksempel Mulberrys Tilly.

Slik blir du sommerfin på budsjett. Se tipsen, antrekkene og veskene her.

Knallfarger

Man kommer ikke unna farger om sommeren, og denne sommeren er inget unntak. Siden det er 70-tallet som står på menyen denne sesongen, er knallfarger i neon og sjokktoner også med på tilbehørsfronten. Om du ikke vil ha et helt knallfarget antrekk, kan en sterk farget veske være et godt alternativ. Om du ikke liker 70-tallets knallrosa og knallorange, er primærfarger også en mulighet denne sesongen. Grønn, rød, blå og gul er rene og gode farger som passer godt som sommerens armpynt. Og ikke minst, en knallfarget veske setter virkelig farge på antrekket og piffer opp stilen.

Relaterte saker videre:

Kate og Pippa i billigklær fra Zara. Se bildene her.

Dette er sminken som får deg til å ose av glamour.

Dette er skoene som forlenger beina. Beige er bra.

Publisert: