De er verdens mektigste kvinner

 Både Lady Gaga (25), Michelle Obama (47) og Oprah Winfrey (57) har kapret en plass på topp 20-listen over verdens mektigste kvinner.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det amerikanske tidsskriftet Forbes har kåret verdens hundre mektigste kvinner, og på listen finnes alt fra politikere til artister og supermodeller.

Den mektigste av dem alle er ifølge Forbes den tyske forbundskansleren Angela Merkel, som pustes i nakken av Hillary Clinton på andreplass. På topp 10-listen er også en rekke andre politikere, samt den amerikanske presidentfruen Michelle Obama.

Førstedamen har blitt svært populær etter at hennes mann Barack Obama ble president i 2009. Michelle har engasjert seg spesielt i overvektsproblemer hos barn, men er minst like kjent for sin gode stilsans. Michelle Obamas stil har blitt hyllet av moteeksperter verden over – og i år sto både hun og ektemannen på listen over verdens best kledde par i magasinet Vanity Fair.

Lady Gaga nådde så vidt ikke opp til topp 10-listen, men er imidlertid verdens 11. mektigste kvinne, ifølge Forbes. Dermed kåres hun også til ”verdens mektigste kjendis” av samme tidsskrift.

Med over 12 millioner følgere på Twitter og 36 millioner fans på Facebook, har den kontroversielle artisten blitt like kjent for sine uvanlige antrekk som musikken. Hun fikk for eksempel blodpropp-symptomer etter å ha stilt i latexkjole og klolignende sko fra Alexander McQueen, og ikke mist vakte hun oppsikt verden over da hun stilte i en kjole laget av kjøtt, under en prisutdeling i 2010.

Kler seg livsfarlig! Lady Gaga sjokkerer alle

På 14. plass er talkshowdronningen Oprah Winfrey, som også omtales som verdens eneste afroamerikanske kvinnelige billionær, med en årslønn på rundt 290 millioner dollar i fjor. Selv om hun har sagt farvel til talkshowet, har mediemogulen har også startet sin egen tv-kanal – og ikke minst har hun sitt eget livsstilsmagasin.

Se også: Oprahs flotteste moteøyeblikk

På 18. plass er verdens nest mektigste artist, Beyoncé Knowles (29) – man må imidlertid helt ned på 60. plass for å finne listens eneste supermodell, Gisele Bündchen (31). Den brasilianske skjønnheten er sterkt engasjert i miljøpolitikk, og er miljøambassadør i FN. Den tidligere Victorias Secret-modellen har også fylt opp bankkontoen, blant annet med å samarbeide med skofirmaet Grendene, Hennes & Mauritz, Roberto Cavalli, Pantene og Max Factor.

På listen finnes også en rekke andre celebre ansikter, blant annet dronning Elisabeth, talkshow-vertinne Ellen DeGeneres, Harry Potter-forfatter Johanne (J.K.) Rowling og moteredaktør Anna Wintour.

Her er verdens ti mektigste kvinner:

1. Angela Merkel, forbundskansler i Tyskland

2. Hillary Clinton, utenriksminister

3. Dilma Roussef, president i Brasil

4. Indra Nooyi, administrerende direktør i Pepsi

5. Sheryl Sandberg, COOi Facebook

6. Melinda Gates, medgründer og medformann i Bill & Melinda Gates Foundation

7. Sonia Gandhi, president i Kongresspartiet i India

8. Michelle Obama, amerikansk førstedame

9. Christine Legarde, administrerende direktør i Det internasjonale pengefondet

10. Irene Rosenfeld, CEO i Kraft Foods

Se hele listen her!

Relevante saker videre:

Førstedame med motesans. Michelle Obama kan kunsten å kle seg!

Valgte nesten samme farge på kjolene. Kunne blitt en motekrise for Michelle Obama og kronprinsesse Mette-Marit!

Ti år som kronprinsesse: Moteekspertene hyller Mette-Marit

Publisert:

Finn mer innhold om: