Derfor ble hun brudens designer

Kate valgte Sarah Burton (36) fra Alexander McQueen som sin brudekjoledesigner, og satte standard for fremtidens brudetrender.

Kirsti Hovland
Publisert:

Burton har arbeidet sammen med Alexander McQueen siden 1996 og ble sjef for hans kvinnekolleksjon i 2000. Siden Alexander McQueen tok livet av seg i februar i fjor har hun hatt overblikket over alle motehusets kolleksjoner.

Sarah Burton er også aktuell som ny sjefsdesigner hos Dior etter John Galliano, skriver Vogue.

Sarah Burton har høstet stor anerkjennelse for måten hun har brakt arven etter avdøde Alexander McQueen videre . Hvis det stemmer at Burton blir tilbudt jobb hos Dior, er det i så fall første gang Diors eier, LVMH-gruppen, rekrutterer blant «utenforstående». Motehuset Alexander McQueen er også eid av en konkurrent, Gucci-Group.

Her er alle detaljene om bruden.

Britisk stjernedesigner

Sarah Burton har arbeidet sammen med Alexander McQueen siden 1996 og ble øverste sjef for hans kvinnekolleksjon i 2000.

- Alexander McQueen er ganske visst død, men hans tøy og hans ideer om mote lever videre. Det slo McQueen-merkets eier, Gucci Group da de i fjor vinter utnevnte Sarah Burton til ny kreativ sjef for motehuset.McQueen har alltid vært de store fakters designer og har beveget seg ut i moteshow, som har minnet mest om et victoriansk teaterstykke, men hvor alt det teatralske allikevel ikke har kunnet overskygge, at de enkelte deler i kolleksjonen var gjennomført til minste detalj og i flotteste stil.

Litt sjenert kom designeren alltid ut på catwalken etter showet alltid som en motsetning til sitt provoserende design.

Beckham har aldri sett bedre ut. Se bildene!

Stolt designer

Siden Alexander McQueen tok livet av seg i februar i fjor har Sarah Burton hatt overblikket over alle motehusets kolleksjoner. Dette vil hun gjøre helt "i Lee's ånd", sa hun. Lee var McQueens kallenavn. Hun beskrev motehusets design som moderne med vekt på et vakkert utført håndverk.

Britiske Sarah Burton, som er utdannet fra Central Saint Martins College i London i 1997, ble utnevnt til det nye fyrtårn for det eksperimenterende motehus Alexander Mc Queen straks etter hans død.

Alexander McQueens selvmord i februar i fjor var et sjokk for alle, ikke bare fordi motehuset dermed mistet en av verdens dyktigste og mest profilerte designere, men også fordi det halvårlige moteshow i mars i Paris stod for døren.

Sarah Burton ilte til verket og avsluttet McQueens halvferdige kolleksjon og mottok stor heder for det av en ellers meget kritisk motepresse.

- Dyktig

NRKs kostymedesigner og trendkonsulent Lisy de Rohan Birkeland har fulgt Sarah Burtons samarbeide med Alexander McQueen lenge og plasserer henne som en sentral person i motehistorien.

- Burton føyer seg inn i motehistorien på linje med Christian Diors høyre hånd, Ginette og Yves saint Laurents Loulou de la Falaise. Lojale og trofaste muser og medarbeidere som gjør en veldig viktig jobb, men som har befunnet seg i bakgrunnen av sine mestere. Med Sarah Burton ser vi også en svært dyktig designer som nå viser hva hun er god for, sier Lisy de Rohan Birkeland.

Sarah Burton er født i Manchester og har to søsken. Broren er oboist og søsteren er operasanger. Hun er gift med fotografen David Burton. Hun skal ha vist sterk interesse for mote helt siden barndommen da hun hang opp bilder av motefotografen Richard Avedons Versace-design på pikerommet. Hun skal være arbeidsnarkoman. Men fritiden liker hun å bruke i kunstgallerier.

Relaterte saker videre:

Se bildespesial av bryllupshattene. Se bildene her.

Bli inspirert av andre kongelige brudekjoler.

Her er alt om bruden Kate. Se bildene og les om den fantastiske kjolen.

Publisert: