Motevåren 2012: Dette er de største trendene

minMote gir deg oversikten over de viktigste vår- og sommertrendene. La deg inspirere av de store motehusene og finn din favoritt.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Denne våren byr på trender for noen og enhver, enten du vil gå for en sporty, glamorøs eller sexy look. minMote viser deg her hvordan du kan stjele catwalkstilen fra undervannstrenden eller den superfeminine og rosa trenden.

I tillegg er det disse tendensene som vil gjøre inntog i moteverdenen denne våren:

Sporty og laidback

Flere store motehus hadde droppet de feminine kjolene til fordel for en langt mer sporty stil. Rag & Bones modeller så ut som de kom rett fra svømmehallen med magetopper og treningsshorts, mens Céline sendte modellene nedover catwalken i yoga-inspirerte antrekk med løse toppper og tights.

Alexander Wangs kolleksjon var også full av sportselementer. Stramme tights og figursydde jakker med rene linjer gikk igjen, side om side med motorsykkel-babes med bredskuldrede jakker og hjelm i hånden.

LES OGSÅ:Slik blir du yogafin som Vibeke Klemetsen

20-talls-elegant

Vårens heteste festtrend er 20-tallsinspirert, nostalgisk og supersexy. Marc Jacobs viste typiske flapper-kjoler med frynser og lav midje. Det samme gjorde Gucci og Etro, som begge hadde badet kolleksjonene i sort og gull.

Kjolegianten Marchesas vår- og sommervisning var en eneste lag fryd for øyet, med ekstravagante aftenkjoler i gulltoner med lekre frynser i flere lag.

LES OGSÅ:Sarah Burton er årets designer i 2011

Hvitt og androgynt

Flere store motehus hadde helhvite antrekk i sin kolleksjon, en trend som også var stor i sommer. For våren gikk Dries Van Noten og Lanvin for rene linjer og en androgyn stil, med lange kåper og vester med avklippede ermer.

Kjendisene har for lengst tatt i bruk elementer fra herremote til sine festantrekk, og her kan du stjele den sexy smokingstilen til Alexa Chung, Olivia Palermo og Penélope Cruz.

Matchy-match

Costume National, Jil Sander og Stella McCartney viste alle antrekk som matchet i både farge og mønster fra topp til tå.

Stella McCartney hadde flere pyjamaslignende antrekk med vide bluser og bukser i matchende mønster. It-jente og artist Florence Welch satt pyjamas-trenden på kartet allerede i fjor, da hun twitret om at hun dro på fest i det hun trodde var en matchende dress fra Acne, som viste seg å være en herrepysjamas fra det svenske merket.

Fargefest

Mens noen valgte helhvitt, sørget andre designere for en fargefest på catwalken. Peter Som, Peter Pilotto og Mary Katrantzou brukte alle en palett full av knallfarger til sine mønstre.

Peter Som viste lekne dresser med jakke og bukse, mens Mary Katrantzou sto for vårens kanskje korteste minikjoler i fargesprakende mønster.

Sexy safari

En av vårens heteste trender viste blant annet amerikanske Michael Kors. Trenden er safariinspirert i naturlige farger som brunt, hvitt og mosegrønt, med innslag av dyriske mønster.

Mens Michael Kors viste übersexy badedrakter og flagrende strandkjoler, viste Mette-Marits italienske favoritt Giambattista Valli blant annet en sebramønstret partykjole.

Følg oss på minMote-bloggen her og følg journalisten på Twitter her.

Publisert:

Finn mer innhold om: