Ni uforglemmelige Versace-kjoler vi elsker

Mens vi venter på Versace for H&M-kolleksjonen kan  du drømme deg i bort i disse ikoniske kjolene signert  det italienske motehuset.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Mens vi venter på Versace for H&M-kolleksjonen kan du drømme deg i bort i disse ikoniske kjolene signert det italienske motehuset.

Designen til Gianni Versace har bestandig hatt en høy stjerne blant stjerner og milliardærer som ønsker å stå ut i mengden, noe minMotes oversikt viser.

Ifølge moteredaktør i ELLE, Petra Middlethon, har Versaces kjoler har klistret seg i folks hukommelse nettopp fordi de er avslørende, enten det gjelder utringning eller tettsittende fasong.

- Versace er luksuriøst og glamorøst. Dessuten har merket blitt båret av sterke kvinner med særpreg, sier Middelthon til minMote.

Motehuset havnet for alvor på alles lepper i 1994, da den relativt ukjente modellen Elizabeth Hurley var iført en dristig svart kjole med store sikkerhetsnåler, mens hun ledsaget kjæresten Hugh Grant til filmpremieren på «Fire bryllup og en gravferd».

Kreasjonen skapte ikke bare karrieren til Hurley, men gjorde Versace til det hotteste navnet på motehimmelen.

Kjolen, som er laget av lycra og silke, er dessuten kåret til verdens mest uforglemmelige i den nye boken «100 uforglemmelige kjoler», skrevet av moteredaktør i magasinet InStyle han Rubenstein.

Black Versace dress of Elizabeth Hurley

Ikoniske kjoler

En annen kontroversiell og mye omtalt Versace-kjole er den latinostjernen Jennifer Lopez (42) bar under Grammy-utdelingen i 2000.

Også dette var en særdeles avslørende kreasjon, denne gangen i grønnmønstret chiffon, med en uutringning så dyp at den viste navlen - og en like høy splitt foran.

- Jennifer Lopez bar kjolen flott. Hun hadde formene til å vise fram kjolen på en bra måte uten at det ble vulgært, sier moteredaktør i ELLE, Petra Middelthon.

Se også:Donatella Versace til minMote: - Jeg vil gjenforenes med Versace

Rød løper-favoritt

Hvert år vises tusenvis av kjoler fram på den røde løperen, den ene mer overdådig og glitrende enn den andre.

Versace har flere ganger stått bak kveldens mest minneverdige kjoler, som Penélope Cruz sin pudderrosa drømmekjole fra Oscarutdelingen i 2008.

Cruz ble da kåret til kveldens best kledde flere stedet, blant annet av People.com.

- En uforglemmelig kjole er ikke nødvendigvis bare vakker. Det handler om rett kjole på rett kvinne til rett tid, forklarer Hal Rubenstein.

«Mad Men»-stjernen January Jones er for tiden Versaces ansikt utad.

Under Golden Globes i januar var hun uten tvil kveldens «show stopper» i sin knallrøde kreasjon som tradisjon tro viste både hud og kløft, noe som ble møtt av delte meninger hos kritikerne.

Også prinsesse Diana var fan av Versaces design, spesielt i sine siste leveår.

Hun bar en blå silkekjole signert Gianni Versace i Sydney i 1996.

Versace laget også en kortermet rosa drakt med tilhørende hatt til Diana, hun fikk dessuten Versace-vesken «Lady Di» opppkalt etter seg.

Se også:Fortryllende vakker Cheryl Cole i Beckham-kjole

Motehuset har i likhet med andre designere vært flittige til å knytte til seg stjernevenner, deriblant Elton John og Madonna.

I 2002 dukket bildene av Britney Spears opp i en fargerik Versace-kreasjon sammen med Donatella Versace.

Britney hadde da tilbragt en periode i Italia, hvor hun var mye sammen med Donatella og fått et liten «makeover», noe designeren stolt proklamerte.

Donatella sa da at hun hadde blitt inspirert av Britneys personlighet for sin vår/sommer-kolleksjon.

Med bare noen uker til H&M-kolleksjonen kommer i butikkene er det i november duket for et shoppingbonanza uten sidestykke.

Moteekspertenes meninger er imidlertid delte, og de kan du lese her.

Les minMote-bloggen her!

Publisert: