Futuristisk mote fra Vatle

Science Fiction, farger og kostymer preger høstkolleksjonen til Kjersti Vatle. Designeren mener nordmenn bør tørre å være annerledes og skille oss ut i mengden.

Kjersti Vatle er utdannet industridesigner, har jobbet mye som frilansdesigner og sydd mye skreddersøm. VATLE AW 2010-a sci-fi story, er designerens andre kolleksjon under navnet Vatle. Kolleksjonen som ble vist på Oslo Fashion Week i går, spiller mye på science fiction, farger og kostymer.

- Jeg har alltid vært facsinert av science fiction, alt i fra selve ideen om den ukjente fremtiden, til fargene, kostymene og stemningene. Jeg synes også det er interessant å se hvordan regissørene så for seg 2010 på 80-tallet, sier Kjersti Vatle til minMote.

- Kolleksjonen har et budskap som veldig fint kommer frem i den skreddersydde låten, som min gode venninne Miss Harmoncia har laget til visningen. Den handler om at det du tror på er det riktige, å våge og være annerledes og spesiell uansett hvem man er eller hvordan man ser ut. Ikke la noen fortelle deg at du ikke kan oppnå drømmene dine, sier designeren.

Hun får strålende kjolekritikk.Fru Beckham imponerer moteredaktørene

I 2008 etablerte den kunstneriske designeren sitt eget merke, under navnet Vatle. Designeren er kjent for sin bruk av sterke farger, hjerter og humor. Vatle er en del av Designerkollektivet som holder hus på Aker Brygge og har også vært med på å starte clubkonseptet Neverland.

- I 2008 fant jeg ut at jeg ville etablere eget merke. Det har alltid vært drømmen min, og det er veldig skremmende å plutselig bevege seg inn på det man alltid har strevd for. Men jeg elsker det! Det er ikke akkurat gull og grønne skoger på den økonomiske siden, men jeg nyter det å være min egen sjef og utvikle merket i form av nye kolleksjoner akkurat som jeg vil, er helt fantastisk.

Hollywoodyndlinger vant Nåløyet.Les saken her!

Designet for Melodi Grand Prix

Designeren var nominert til Nåløyet under ukens Fashion Week, men tapte for sine designerkollegaer Mardou & Dean. Vatle bidrog også som en av flere norske designere Melodi Grand Prix, hvor hun designet antrekket til Hanne Haugsand på oppdrag av Surferosa-vokalist Mariann Thomassen.

- Jeg ble kontaktet av Mariann Thomassen og svarte ja på å lage antrekket til hennes bidrag, på rappen. Det var kjempe inspirerende og utrolig kult å jobbe sammen med Mariann og Hanne. Vi var enige i alt fra begynnelsen og Hanne bar dressen med verdighet. Jeg har i etterkant fått mange henvendelser om dressen, sier Vatle.

- Min stil er meget varierende. Jeg er opptatt av å ta på meg det som føles riktig dag for dag. Når jeg skal ut liker jeg å dra på, masse farger glitter og stas er alltid en vinner. Jeg har aldri vært redd for å være meg selv. Jeg skulle ønske vi i Norge kunne bli bedre på å rose folk som er seg selv, jeg blir glad innvendig når jeg ser noen ha tatt på seg masse farger, og lyser opp min hverdag, sier Vatle.

Hvordan lykkes man som designer i Norge?

- Med masse tålmodighet, lite penger, forståelsesfull samboer og masse godt humør, håper jeg!

Hvor går veien etter OFW?

- Jeg jobber mot å sette i gang produksjon i utlandet. Få Vatle ut i butikk. Det er nok ikke gjort i en håndvending, men planene ligger klare, sier designeren til minMote.

Har du noen gode motetips?

-Vær deg selv, tør å ta på deg noe som ingen andre har på seg!

Relevante saker videre:

Stilren debutant. Årets debutant overrasket mange under Oslo Fashion Week!

Hun er Norges mest elleville designer! Se saken her!

Mer bilder og opplevelser fra OFW? Les Siljes blogg!

Hvordan var din opplevelse i dag?