Mystisk smykketrend

Glem prangende diamanter og gullklokker. Et sort plastarmbånd er det hotteste smykket blant stjernene om dagen.

Mari Glans
Publisert:

Både norske og internasjonale kjendiser har lenge sverget til religiøse og symbolske smykker. To av de mest populære er det røde kabbalah-båndet og Det Onde Øye, som har blitt sett på stjerner som Madonna og kronprinsesse Mette-Marit.

Den siste i rekken av disse smykkene heter Power Balance, et sort plastarmbånd som hevdes å ha egenskaper som skal gi kroppen ro, balanse og styrke. Armbåndet har blitt sett på blant annet David Beckham, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Cristiano Ronaldo og prins Williams kjæreste Kate Middleton de siste ukene.

Kjøp smykker på nett!Dette er de beste nettbutikkene!

Lagrer kroppens frekvenser

Armbåndet er laget av silikon med et hologram på midten, som visstnok skal lagre kroppens elektromagnetiske frekvenser og på den måten forbedre kroppens energi og gi bedre balanse, styrke og fleksibilitet.

Armbåndet ble laget av brødrene Josh og Troy Rodarmel i California for tre år siden, og de mener at hologrammet i armbåndet inneholder frekvenser som bryter ned negativitet i menneskekroppen. Brødrene hevder armbåndet har egenskaper som har en god effekt på idrettsutøvere, at musklene resittueres raskere og at de blir mer utholdende.

Ifølge Daily mail mener brødrene at armbåndets makt er påvist ved hjelp av kinesiologi, noe flere kritikere mener er sprøyt. Flere forskere peker på at ingen forskning viser at hologrammer kan påvirke kroppens energi og prestasjonsevner. Også det norske nettstedet Forskning.no har testet armbåndet, les om deres opplevelser med Power Balance her.

Foretrekker du naturlig sminke?Slik får du looken!

Placebo-effekt

Likevel hevder flere idrettsstjerner at dette armbåndet har noe for seg. Både Shaquille O'Neal og Formel1-stjernen Rubens Barrichello mener at armbåndet har hjulpet dem prestasjonsmessig.

- Første gang jeg brukte armbåndet i et løp, vant jeg, forklarer Barrichello til Daily Mail. Også fotballstjernen David Beckham har også blitt fotografert med det sorte armbåndet den siste tiden. Dette er god reklame for selskapet, som nå har solgt 2,5 millioner armbånd på verdensbasis.

Også popstjerner og skuespillere blir nå sett med båndet, som koster mellom 300-400 norske kroner. Ekspertene konkluderer med at årsaken til at flere opplever en positiv effekt av dette armbåndet, er den velkjente placebo-effekten.

-Hvis du er kledd i noe som forteller deg det kommer til å forbedre din kraft, balanse og koordinasjon, vil det sannsynligvis gjøre det, forklarer idretsspsykolog Dr. Victor Thompson til Daily Mail.

Men om armbåndet har en effekt eller ei, er det uansett det hotteste du kan ha rundt håndleddet om dagen.

Ti hotte høsttrender!Dette gjelder nå

Relevante artikler videre:

Hun er Norges hotteste designer.Gjett hvem det er!

Hot med grått!Nå er det lov å vise de små grå

Smink deg med bronsetoner.Her er tipsene

Mer om Oslo Fashion Week.Moteekspertenes tips

Publisert:

Finn mer innhold om: