Tre triks du bør kunne i festsesongen

Hull i nyåpnede strømpebukser, for små pensko og foundationflekker på klærne? Fortvil ikke - MinMote gir deg de beste triksene for å unngå en potensiell krise.

Triks hovedbilde

FESTMARERITTET: Unngå hull i strømpebuksen gjennom festsesongen ved hjelp av hårspray og neglelakk. Foto: Getty Images

Triks hovedbilde

Hårspray fra Sexy Hair på Blivakker.no, kr: 89. Foto: Produsenten

Festsesongen byr lange kvelder og hyggelige stunder, men den byr også på en rekke utfordringer på klesfronten. Du har sikkert opplevd at strømpebuksen har raknet midt på dansegulvet, eller at de nye skoene plutselig viste seg å være for trange da du for lengst hadde gått hjemmefra. Da du endelig kom deg hjem etter en lang kveld, oppdager du at det er foundationflekker på yndlingskjolen din. Vi kjenner oss i hvert fall igjen.

Det er en rekke andre uskrevne regler vi må ta hensyn til når vi beveger oss ut på livet i julebordsesongen.Slik unngår du de verste motetabbene på fest!

For å hjelpe oss selv og alle festglade kvinner har vi i MinMote-redaksjonen funnet frem våre beste triks for å unngå nok en festsesong full av kleskriser.

Her er våre tre beste triks!

Triks 4

Hårspray fra Proffs på Kick.no, kr: 25. Foto: Produsenten

Triks 4

Hårspray fra Sexy Hair på Blivakker.no, kr: 89. Foto: Produsenten

Triks 4

Neglelakk fra Max Factor på Nelly.no, kr: 69. Foto: Produsenten

Spray strømpebuksen

Ikke bare er det utrolig kjedelig når strømpebuksen sprekker gang på gang, det blir også ganske dyrt i lengden dersom man må kjøpe en ny en etter hver kveld. Det viktigste man gjør for å unngå hull i det man tar på seg strømpebuksen er å ta den på riktig. Samle strømpebuksen nederst ved tærne og dra den forsiktig oppover.

For å unngå hull i løpet av kvelden er et godt triks å spraye hele strømpebuksen med hårspray etter at du har tatt den på deg. På lik linje som den gjør håret stivt, vil den også gjøre fibrene i strømpebuksen stivere så de holder lenger.

Tips! Har du allerede fått småhull, men vil unngå at de blir større? Lakke hullene med en gjennomsiktig neglelakk.

Les også:Triks du må kunne: Unngå svetteringer, blank hud og brusete hår

Triks 3

Leather stretch spray fra Bianco, kr: 80

Triks 3

Leather stretch spray fra FootFitter på Amazon.com, kr: 120. Foto: Produsenten

Utvid festskoene

Har du kjøpt deg nye festsko, som du har sett for deg å bruke i en rekke anledninger, men som er hakket for trange? Ingen grunn til å ta sorgene på forhånd. De fleste skinnsko er litt trange i starten, men slipper opp for hver gang du bruker dem. Orker du ikke vente til de vier seg ut naturlig finnes det heldigvis flere gode tips.

Har du god tid kan du ta på deg et par våte sokker og gå med skoene hjemme et par dager før festene begynner for fult. Skulle du ha dårlig tid selger skobutikkene redningssprayen «leather stretch spray», som utvider skoene nesten med en gang du sprayer den på.

Tips! Er skobutikken stengt i det du finner ut av at skoene er for små? Sett vått avispapir i skoene og la det stå over natten.

Lurer du på hvilken kjole du skal velge til ballet?Her er tre catwalk-inspirerte antrekk!

Triks 2

Barberskum fra Jack Black på Kick.no, kr: 179. Foto: Produsenten

Triks 2

Barberskum fra Gillette på Apotek 1, kr: 73. Foto: Produsenten

Skum flekkene

De fleste har opplevd at flere av yndlingsplaggene har måtte bøte med livet på grunn av flekker som ikke gir etter. Skulle du være så uheldig å oppdage foundationflekker på klærne når du kommer hjem, er det bare finne frem kjærestens barberskum og gni det på flekken før du kaster plagget i vaskemaskinen.

Er rødvin problemet, er et godt tips å gni salt på flekken før du vasker plagget på så høy temperatur som mulig (hvis plagget tåler det selvfølgelig).

Tips! Fjern flekken så fort du har mulighet og IKKE gni på flekken. Det kan gjøre så stoffet blir tovet og enda mer misfarget.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?