Trendrapport: Svart og hvitt

Den klassiske kombinasjonen svart og hvitt er nok en gang i vinden. Denne sesongen kommer trenden i flere forskjellige varianter.

Natalie Ngo
Publisert:

Mens svart og hvitt-bildet forsvant fra tv-skjermen da fargefjernsynet dukket opp i hjemmene på 70-tallet, er svart og hvitt en trend som alltid kommer tilbake i motebildet. I år gjør kombinasjonen storslagent comeback – både med grafiske elementer og stilrene kontraster.

Den monokrome trenden var nemlig godt representert på catwalken under moteukene i Paris, New York og Milano da designernes vår- og sommerkolleksjoner ble presentert.

– Svart og hvitt er alltid en klassiker, men noen sesonger blir kombinasjonen en kjempetrend. Designerne viser denne gangen mange forskjellige måter å style «fargene» på. Selv om våren kanskje føles langt unna ennå, er det lov å snuse litt på de kommende trendene. Det beste av alt er at du garantert har noe liggende hjemme i skapet som kan gjenskape din favoritt-look fra catwalken, tipser minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Hos motehuset Balmain ble svarte og hvite ruter og striper mikset sammen til en god blanding av tidlig 90-tallet, barokkdetaljer og baderomsfliser.

Louis Vuittons vårvisning hadde funnet inspirasjon fra sjakkbrettet og både store og små ruter i svart og hvitt var en gjenganger. Ikke overraskende hadde samme sjefdesigner brukt svarte og hvite striper på tvers og på langs da han viste sin egen kolleksjon for Marc Jacobs.

Rocka

Den rocka varianten av svart og hvitt blander ikke bare kontraster, men også ofte materialer. 3.1 Phillip Lim myknet opp skinnantrekket med en hvit løs blazer og kule boots til, mens Balmain rocket seg tilbake til 90-tallet med hvite skinny jeans, kort magetopp og stripete lang blazerjakke. Magetoppen fortsetter også inn i trendbildet fremover, da helst i enten sort eller hvitt.

Retro

Flere av de store motehusene hadde funnet inspirasjon fra det sjarmerende 60-tallet og tok i bruk tydelige grafiske elementer. Kjolene fra Louis Vuitton og Moschino minnet mye om stilen til Audrey Hepburn i filmene «Breakfast at Tiffany's» og «Two for the Road». Mens Marc Jacobs inspirasjon til vårkolleksjonen stammet fra Edie Sedgwicks biografifilm «Factory Girl» med korte hårfrisyrer og markante striper.

Femme fatale

Mens svart er mystisk og forførende, er hvitt den uskyldige kontrasten. Sammen blir resultatet en elegant og sexy kombinasjon. Her er det lov å bryte opp fargeskalaen med rød leppestift som hos Jason Wu. Og ikke glem de skyhøye hælene!

Klassisk

Den hvite skjorten med svart underdel er en klassisk variant som aldri går av moten - bare husk å bruke spennende tilbehør til for at antrekket ikke skal bli for kjedelig og konservativt. Klassiske Chanel har alltid hatt svart og hvitt i sitt design, og vårens kolleksjon er intet unntak. Sjefdesigner Karl Lagerfeld hadde pyntet opp svarte jakker og kjoler med hvite perler som var en mer diskret, men klassisk kontrast.

Sporty

Smale striper og rene snitt i svart og hvitt var noe av det kolleksjonene til DKNY, Michael Kors og Issey Miyake hadde til felles under sesongens visninger. Samtidig hadde alle dratt inn sporty tendenser som passer perfekt inn i vårmoten.

LES OGSÅ:Her er treningsmoten kjendisene sverger til

LES OGSÅ:Kopier stilen til «Girls»-jentene

Publisert: