Høy på eBay

hannekh
Publisert:

Egentlig hadde jeg bestemt meg for at nettshopping ikke var noe for meg. Jeg var ganske overbevist om at det er best å kunne ta og føle på ting før man kjøper dem, for så å bære dem med seg hjem i en pose med en gang.

Men så leste jeg en leder av sjefredaktør Vanessa Rudjord i bladet Costume for et tre år siden, om hvordan hun ble sittende ut i de små timer for å sikre seg den perfekte designerkjolen på eBay. Om hvordan hun måtte stille vekkeklokka til midt på natten for å være med i innspurten av budrundene som følger amerikansk tid.

Samme kveld satt jeg der selv. Desperat, med pumpende adrenalinrush, og helt ekstatisk over muligheten til å kjøpe ikke èn Gucci vintage veske, men hundre! Etter å ha hatt en greie på gamle Gucci vesker (en minimani som en sjelden gang ble innfridd av et overpriset funn i en bruktbutikk på storbyferier), var det et ti-på-topp-shoppe-øyeblikk å oppdage et nettunivers fullt av gamle Gucci logo vesker. Her var det bare å kaste seg rundt. Noen salg gikk ut om fem minutter andre om fire dager, eller klokken 03.00 samme natt. Jeg la inn makspris, lot datamaskinen ta seg av budrunden, og la meg med kribble-magen for å sove.

Skuffelsen var derfor sur da jeg neste morgen skjønte at jeg hadde tapt kampen om en perfekt doktorveske i beige fra 70-tallet. Bare fordi jeg ikke hadde lagt til noen skarve dollar i innspurte av budrunden.

Neste natt var jeg beredt, med vekkeklokken innstilt først kl 01.00, så kl. 04.15. Natten deretter ble jeg sittende oppe mens jeg parallellkjørte tre budrunder.

Etter en uke på eBay var jeg ikke bare underernært på søvn, men også tom for unnskyldninger overfor min samboer om hvorfor jeg satt oppe halve natten. Jeg måtte ta et oppgjør med galskapen.

Siden har det ikke vært noe mer eBay på meg. Men et par uker etter de nattlige utskeielsene dukket veskene opp i posten. Like fantastiske som vist på nett. Fem ekte Gucci vesker til en 100 lapp eller tre per veske. Pluss en lommebok, en gammel Pierre Balmain og en Dior. Kupp jeg ikke kunne klart meg uten.

Nå har jeg vært eBay-nykter i tre år. Hm, kanskje på tide å logge seg på igjen. Ta en titt, bare sånn for moro skyld...

Les også: Du kan kjøpe supermodellens sko

Følg minmote på Twitter
Publisert:

Finn mer innhold om: