Fedorafeber blant stjernene

Fedora-feberen er overalt i sommer, og er like populær blant jenter som gutter. Fedora-hatten er så populær fordi den kan brukes til alle anledninger, hatten skjuler håret på en dårlig hårdag og setter prikken over i'en på antrekket til fest.

Mari Glans
Publisert:

FEDORA-FEBER: Både Megan Fox. Mischa Barton og Sienna Miller er smittet av fedora-feberen i år. (Foto: Camera Press/Wenn)

Fedora-hatten har vært på hodene til alt som kan krype og gå av kjendiser den siste tiden, men det er ikke bare i de siste årene at den populære hatten har vært trendy. Fedoraen ble oppfunnet rundt 1920, og ble flittig brukt av detektiver, mafia og lignende i Hollywoodfilmer på 40-tallet og utover. Hatten ble nok brukt fordi den enkelt gir et mystisk og stilfullt preg på antrekket. Kjente figurer som har hatt fedora-hatten som varemerke, er Al Capone, Indiana Jones og ikke minst Michael Jackson, som ofte ble sett med den klassiske hatten på 80- og 90-tallet.

Se antekkene til Michael Jackson her!Antrekkene vi alltid vil huske

Populær kjendishatt

Stjernene elsker også fedora-hatten. Ikke bare ser den bra ut, den er også en god måte og skjule seg på, siden den delvis skjermer for ansiktet. For oss som ikke trenger å gjemme oss for paparazzifotografer, er hatten en super måte å beskytte håret og ansiktet når solen skinner.

Fedoraen lages opprinnelig av myk filt, men kommer også i varianter laget av bomull eller strå, noe som passer bedre når det er varmere ute. Hatten er også en enkel måte å skape mer helhet i antrekket på, og vil gjøre stilen din mer personlig.

Victoria Beckham bruker en lys fedorahatt sammen med en hvit kåpe, som gjør at antrekket ser veldig classy ut. Eva Longoria bruker en fedorahatt laget av strå, for å skjule et usminket ansikt, samtidig som hatten passer godt til hennes hverdagslige antrekk.

Opptatt av trender?Her er høstens store skotrend

Guttene rocker fedoraen

Gutter liker også fedoraen, som både kan gi en mer rocka eller en klassisk vri på antrekkene. Johnny Depp brukte en fedora sammen med en sort dress på Golden Globe-utdelingen i 2004. Hatten gjorde at antrekket hans skilte seg ut fra de andre på den røde løperen, samtidig som han fortsatt var stilfullt kledd. Russel Brand gjør antrekket sitt mer rocka og personlig med en klassisk, sort fedora.

Hodepynt er kult!Her er pynten som gjør deg sommerfin

Relevante artikler videre:

Her er en annen klassiker!Striper går aldri av moten

Kjøp en fedora på nett!Her er de beste nettbutikkene for tilbehør

Flere kjendistrender!Stjernene digger 80-tallet

Rachel Bilson digger hatter!Slik kan du kopiere stilen hennes

Publisert:

Finn mer innhold om: