Her er Oscarutdelingens kjolevinnere

Sexy splitt, stort volum og metalliske stoffer var noen av de hotteste trendene på rød løper under nattens Oscar-utdeling. Her er moteekspert Silje Pedersens dom over nattens Oscar-kjoler.

Det manglet ikke på glamour og glitter da stjernene inntok den røde løperen under Hollywoods største filmkveld. Stjernene glittret i paljetter, overdådige smykker og store voluminøse kjoler.

Enkelte skilte seg tydelig ut som nattens kjolevinnere på den røde løperen. Her er dommen over Oscar-kjolene.

Kjolene som fikk toppkarakter

Zoe Saldana

«Avatar»-stjernen Zoe Saldana var et syn i Givenchy Couture. Kjolen, som var i flere nyanser av lilla og med en høy splitt, var som skapt for den elegante stjernen. En dramatisk kjole og et originalt valg, som overskygget de fleste andre kjolene på den røde løperen. Saldana lot kjolen stå i fokus og valgte kun små øredobber og en stor statementring som tilbehør.

Flere kjoletrender!De best kledde fra Golden Globe

Sandra Bullock

Oscar-vinner Sandra Bullock var en kveldens vinner og av de desidert best kledde, i en vakker metallisk ettersittende kjole fra Marchesa med intrikate blondedetaljer. Bullock har hatt sine opp og nedturer på den røde løperen, men denne gangen ble det full pott til den vakre stjernen. Bullock lot også kjolen stå i fokus og gikk for en lekker sideskill, enkle smykker og rosa lepper, som er en av vårens store skjønnhetstrender.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez overrasket i en flott kjole fra Armani Privé. Den lyserosa kjolen hadde en helt spesiell wow-faktor og var som skapt for den røde løperen. Det dramatiske sideslepet hadde Swarovski krystaller og glittret i vei med skuespilleren. Den litt rufsete hårfrisyren og de nedtonede smykkene passer bra til en såpass voluminøs kjole.

Få looken til stjernene!Festfine frisyrer du kan fikse selv

Cameron Diaz var en av stjernene som gikk for paljetter på røde løper. Kjolen fra Oscar de la Renta var elegant og Diaz var gjennomført i gammel Hollywood-glamour med retro-krøller og røde lepper. Et sikkert valg av kjendisstylist Rachel Zoe, som også hadde valgt en stroppeløs kjole til sin andre kjendiskunde, Demi Moore.

Britiske Kate Winslet var en av stjernene som gikk for en kjole i metallisk sølvfarge fra Yves Saint Laurent. Den flotte korsettet fremhever fassongen til den glamorøse skuespillerinnen, men Winslet kunne fint ha valgt en annen farge på clutchen for å bryte opp den helmetalliske looken.

Meryl Streep valgte en hvit kjole med et snev av 70-talls glamour, Studio 54 og skarpe skuldre på den røde løperen. Streep har alltid vært elegant, men i denne kjolen fra «Project Runways» Chris March var hun rett og slett strålende.

Klassisk Hollywood-glamour!Her er skjønnhetstrendene fra Golden Globe

Demi Moore kom i en vakker pudderfarget kjole fra Atelier Versace. Moore gikk for to av vårens store trender, rysjer og puddertoner. Men fargen på kjolen gjorde ikke så mye for Moores hudfarge, hun forsvant rett og slett litt i den ferskenfargede kreasjonen med alle de store draperingene og volangene.

Gabourey Sidibe var elegant på den røde løperen i en nydelig kjole fra Marchesa. Den blå fargen passet henne perfekt og dette er det den beste looken vi har sett på Sidibe så langt. Gjennomført og flott.

Miley Cyrus valgte en kjole fra brudekjolemakeren Jenny Packham. Kjolen i dus rosa hadde et korsett topp i silke, med et snev av trenden med synlig undertøy. Den unge sangerinnen valgte store øredobber og rød neglelakk, som satte prikken over i-en på denne looken. Vi tror mang en kommende brud vil bli inspirert av Cyrus stil på den røde løperen.

Vera Farmiga var en annen stjerne som hadde valgt seg en spennende kreasjon fra drømmedesigneren Marchesa. Kjolen i flott fuschia med de store rysjene gir en intens og dramatisk look på rød løper. Et dristig og fargesterkt valg som utmerket seg i havet av flotte kjoler.

Draperte kjoler gjelder nå.Se kjolene fra SAG-Awards

Flere av trendsetterne som vanligvis alltid utmerker seg positivt på den røde løperen, hadde denne gangen valgt seg spesielle kjoler som overrasket mange i både positiv og negativ retning.

Sarah Jessica Parker overrasket nok mange i en gul kjole signert Chanel Haute Couture. Kjolen har fått blandete kritikker og alt fra slakt til hyllest for originalitet. Kjolen var i gudinnestil, men ganske formløs på den flotte skuespillerinnen som til vanlig nesten alltid sjarmerer oss med sin unike stil.

58-år gamle Kathryn Bigelow var en av kveldens desiderte vinnere og vi synes hun gjorde en god figur i den kroppsnære metalliske sølvkjolen. Selve kjolen er litt kjedelig og Bigelow kunne fint ha hatt litt mer fargesterkt tilbehør. Men bevares, har man en slik kropp når man er 58, er det bare å bøye seg i støvet.

Kristin Stewart gikk for en mørkeblå kjole med trendriktige draperinger fra Monique Lhuillier. Stewart drukner litt i den mørkeblå fargen. Et par øredobber i turkis eller smaragdgrønt ville bidratt til at skuespilleren hadde stått mer ut på den røde løperen.

Diane Kruger er som regel en vinner på den røde løperen. Vi må innrømme at vi ble litt skuffet over valget av kjole fra Chanel. Kjolen i sort og rosa hadde altfor mange detaljer med rysjer og bånd, og ender opp med et lite flatterende utrykk for den ellers så stilsikre stjernen.

Sarah Jessica er kjent for flotte kjoler på rød løper.Her er hennes favoritter!

Maria Carey var mer påkledd på rød løper enn vi har sett henne tidligere. Carey valgte en mørkeblåkjole både med utringning og høy splitt til den røde løperen. Det beste er å fremheve en kroppsdel, men Carey bommer allikevel ikke helt i Valentino Haute Couture. Carey kunne fint ha droppet krøllene og satser på en mer elegant oppsetning til denne looken.

Queen Latifah ser som regel utrolig flott og glamorøs ut på den røde løperen. Denne gangen hadde valget falt på en silkekjole, som egentlig kunne vært mye mer spennende i en sterkere farge og i et annet materiale. Den flotte stjernen forsvinner rett og slett i denne lyse lilla fargen. Det er en kjensgjerning at silke er et vanskelig stoff og her har kjolen blitt veldig krøllete på hele fronten på vei til selve utdelingen.

Charlize Theron hadde valgt seg en kjole fra Christian Dior Couture i lilla nyanser til kveldens utdeling. Kjolen, som hadde noen meget spesielle rosetter på brystene, fikk dessverre de fleste til å stirre mer på brystpartiet til skuespillerinnen enn på selve kjolen.

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?