Dristig på Grammy

Grammy-utdelingen er en festaften for verdens største artister, men det er ikke nødvendigvis kvelden for de klassiske kjolevalgene. Her er de mest oppsiktsvekkende antrekkene i Grammys historie.

Natt til mandag norsk tid går Grammy-utdelingen av stabelen i USA. Grammy er en kveld som hyller de beste i musikkverdenen, men dette er ikke nødvendigvis kvelden for god smak. Prisutdelingen er ikke like stiv som andre utdelinger som for eksempel Oscar og Golden Globe. Stjernene står friere til å velge type antrekk og resultatet viser seg i alt fra superdristige utringninger til kun undertøy på den røde løperen. At Grammy-utdelingen også er en ypperlig anledning til å vise seg fram for fotografene, påvirker også klesvalget til de mest oppmerksomhetssyke kjendisene.

Kjolen stjal showet

Da Jennifer Lopez kom i den grønne, transparante Versace-kjolen med utringning ned til trusekanten i 2000, gikk bildene verden over på rekordtid. Kjolen regnes fortsatt som en av de kjolene man husker best fra det siste tiåret.

- Dette er et av få øyeblikk i livet mitt hvor jeg er brennsikker på at ingen ser på meg, sa David Duchovny da han delte ut pris sammen med Lopez under Grammy-showet. Noe han sikkert hadde helt rett i.

Flere stjerner, deriblant Geri Halliwell og Donatella Versace selv, har hatt på seg den samme kjolen ved senere anledninger, men effekten var ikke i nærheten av den samme som da den satt på formfulle Jennifer Lopez.

Dette gjelder på den røde løperen!Se trendene fra SAG Awards

Truseglipp

At blitslyset kan avsløre litt av hvert, har enkelte av stjernene på Grammy fått lære på den harde måten. Celine Dion har aldri hatt rykte på seg for å flashe undertøyet, men da blitslyset fanget kjolen hun hadde på seg på den røde løperen, ble det veldig tydelig at Dion hadde på seg en hvit og ikke så veldig sexy truse under.

Christina Aguilera, Lil' Kim, Pink og Mya gjorde stor suksess med hitsingelen «Lady Marmelade» i 2001. Da de ble nominert til Grammy året etter, stilte jentene like gjerne i supersexy undertøy, korsetter og lårhøye støvletter på den røde løperen, og har til nå æren av å være den minst kledde jentegruppen på Grammy.

Slik skal det gjøres!Se stjernenes valg fra Golden Globe

Mest bisarre antrekk

OK Go er gruppen som overrasket alle da de vant Grammy for sin lavbudsjetts musikkvideo med tredemølledans i 2007. De overrasket enda flere med antrekket de valgte å ha på seg under prisutdelingen. Både dressene, skjortene, slipsene og hodeplagg var laget av samme silkestoff med barokkmønster som så ut som gamle gardiner, og ansiktene var skjult med burgunderfarget tøy.

Selv forklarte bandet kostymene med at de hadde kledd seg slik de ville ha gjort om de var i framtiden.

Flere bisarre antrekk!- Hun så ut som en lampe

Hvordan var din opplevelse i dag?