Pretty in pink - kast deg over vårens mest femine trend

I 2012 kan du legge vekk de mørke fargene og gå våren i møte kledd i en av sesongens hotteste og mest feminine farger.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

minMote har funnet fram de fineste lookene fra catwalken slik at du kan la deg inspirere. I tillegg gir motejournalist i ELLE Caroline Skjelbreid og moteredaktør i Costume Hege Aurelie Badendyck deg sine beste stylingtips.

LES OGSÅ:Sjekk den ultrafeminine vårkolleksjonen til Jenny Packham

Valentino står for en av vårens kanskje mest romantiske kolleksjoner, med rosa blondekjoler i ulike materialer og lengder. Modellene ble send nedover catwalken ikledd florlette blondestoffer og det italienske motehuset valgte en ferskenaktig og rik rosafarge til sin pallett.

Se hvordan du kan lage Valentino-fletten her!

Costume National valgte en strammere stil med dressjakker, vester, blyantskjørt og smale bukser. Det italienske merket brukte en mer knallfarget rosa og blandet den med både sort og hvitt.

Givenchy brukte en nydelig pudderrosa i sin vårkolleksjon. Motehuset viste ultraeksklusive looks med helrosa antrekk med blazer og bukse eller shorts.

Også Chanel hadde brukt den feminine fargen i sin mye omtalte Paris-Bombay-kolleksjon, på etniske kjoler inspirert av India, mens Prada blandet tyggegummirosa med flammer.

Både Caroline Hege Aurelie mener det er babyrosa eller helt dus rosa som blir hottest til våren - og ikke minst mest flatterende.

LES OGSÅ:Disse skoene bør alle kvinner ha

Caroline og Hege Aurelies stylingtips...

... Hvis du vil ha litt rosa i antrekket:

** Du får et delikat og stilfullt uttrykk ved å velge et helt antrekk i en lys fargepalett. Tenk med i en bestemt motevisning du liker eller ta utgangspunkt i et tiår, det gjør ofte stylingen enklere.

En snuppete kardigan i mettet, lys rosa til en tilkneppet skjorte og et vidt mønstrete skjørt blir sesongens look med en lys bikerjakke over.

** Det minimalistiske uttrykket skaper du med en topp med grafiske linjer og et kroppsnært blyantskjørt. Hold nyansene lyse og miks lys rosa med beige.

** En sporty 90-tallstrend er en gjenganger på catwalken. Vær varsom med for sterke farger i kombinasjon med hverandre, men ha gjerne et hint av neonrosa i kombinasjon med en lys rosa eller en helt annen blek farge.

... Hvis du vil være rosa fra topp til tå:

** For å komme unna med et helt rosa antrekk bør man ha skikkeli attitude og ikke være for «velstelt».

Vær gjerne litt rusete på håret, ha lite sminke og bruk noen store funky smykker i metall, gotiske sølvsmykker eller noen 90-talls slangesmykker.

** Rosa fra topp til tå funker best med en ekstremt dus rosanyanse eller hvis det beveger seg fra den aller lyseste nyansen av rosa der du knapt skimter fargen, til den knallfargede tonen.

LES OGSÅ:Dette er 90-tallsplaggene som gjør comeback

Følg oss på minMote-bloggen her og følg journalisten på Twitter her.

Obs: Flere av klærne kan kjøpes også på andre steder enn der minMote har funnet dem. Søk opp merket og finn din lokale forhandler hvis du ikke vil handle på nett eller i den oppgitte butikken.

Publisert: