Modne kvinner i motebransjen – trendsetterne på 50 +

Lei av de pur unge stilikonene?  Alder trenger ikke å være noen hindring på motefronten. La deg inspirere av motebransjens it-damer.

Carine Roitfeld

Hun har lenge vært en av motebransjens mektigste kvinner. Carine Roitfeld, tidligere Tom Ford-muse og redaktør for franske Vogue, er et levende ikon. Hun er kjent for sin tidløse stil som oser av både eleganse og sex. Antrekkene hennes ville fungert like bra på en 20-åring, men er langt fra upassende på den snart 60 år gamle franske fruen.

Foto: vanessajackman.blogspot.com

Typiske kjennetegn for stilen er høye hæler, blyantskjørt, trenchcoat og skjødesløst hår. Carine Roitfeld er alltid chic, men med et rocka snev. Hun går ikke av veien for å ta i bruk verken skinn eller kraftig øyensminke. Roitfeld er uredd, noe som også har vært tydelig i hennes virke. Hun provoserte mange i løpet av sine 10 år i redaktørstolen hos franske Vogue. Sigaretter, pels og nakenhet er blant elementene hun ofte tok i bruk. I dag jobber 57-åringen som frilansstylist for store designere og varemagasiner. Carine Roitfeld er også i gang med planleggingen av sitt nye magasin som kommer i hyllene i september, samme måned som hun fyller 58.

Anna Dello Russo

Vogue Japan-redaktøren fra Milano fyller 50 i år. Likevel er hun en av motebransjens mest lekne i klesstilen. Dello Russo er kjent for sine unike antrekk som er alt annet enn minimalistiske. Hun ikler seg alltid ekstravagante kreasjoner, gjerne kombinert med knallfarget eller skinnende tilbehør. Hår og makeup er ofte nedtonet slik at designergarderoben hennes får fullt fokus. I følge ryktene eier Dello Russo over 4.000 par sko og det sies også at den italienske redaktøren har en egen, perfekt temperert leilighet til garderoben sin.

Foto: vanessajackman.blogspot.com

Anna Dello Russo har vært til stede på samtlige moteuker de siste 20 årene, og det er få som har like god oversikt over hva som til enhver tid rører seg i motebildet. Redaktørens varemerke er å ikle seg oppsiktsvekkende antrekk fra de aller siste visningene, noe som ofte foreviges på verdens fremste gatemoteblogger. De færreste hadde kommet unna med, eller i det hele tatt våget, å ikle seg antrekkene til 49-åringen, men Dello Russo er likevel en stor inspirasjonskilde for mange. Vogue-redaktøren er nemlig et levende bevis på at man aldri blir for gammel til å ha det gøy med mote.

Ines de la Fressange

Gjennom hele 80-tallet var modellen Ines de la Fressange Karl Lagerfelds muse, men etter nesten 10 års samarbeid ble de to uvenner. I dag er Ines de la Fressange (54) en suksessrik businesskvinne og fortsatt et stort stilikon. Den tidligere modellen har blant annet gitt ut den bestselgende moteboken "Parisian Chic: A Style Guide". Og det er nettopp ordene parisisk chic som best beskriver Fressanges stil.

54-åringen er alltid elegant antrukket, men på en svært avslappet måte. Hun toner ned designerkreasjoner med klassiske hverdagsplagg som t-skjorte og chinos, og sees ofte i flate sko. Hennes typisk franske stil er både moderne og tilbakelent på samme tid. Til tross for de karakteristiske, mørke ringene under øynene, som hun ikke ønsker å dekke til, har Ines de la Fressange en ungdommelig utstråling det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av. Mye takket være hennes store smil og evne til å kombinere friske farger med klassiske snitt. Også Karl Lagerfeld har igjen latt seg begeistre av sin tidligere muse. De har lagt uvennskapet bak seg, og under fjorårets vår- og sommervisning dukket Ines de la Fressange opp på Chanel-catwalken.

LES OGSÅ:Disse jentene skal kapre moteverdenen i 2012

LES OGSÅ:Hanneli er overalt i internasjonal motepresse

LES OGSÅ:Hun er Vogues eldste forsidepike

Hvordan var din opplevelse i dag?