minMotes aprilfavoritter

 

Klassiske plagg, vårsko, tøffe solbriller og den preppy herrestilen er noen av redaksjonens favoritter i april.

Silje Pedersen, leder for minMote

- Nesten hver eneste vår kommer suget etter et par nye solbriller. Ofte kjøper jeg flere rimelige modeller, men investerer også i et par kvalitetsbriller som varer. Denne våren er det de tøffe solbrillene fra Balenciaga som står øverst på ønskelisten.

- Akkurat nå har jeg dilla på orange, de forskjellige nyansene av fargen passer fint sammen med svart, denim eller andre knallfarger. Jeg falt helt for den herlige vårfargen på toppen fra Whyred, som også har en lekker skjæring i ryggen. Den gule lakken «Mimosa», sørger også for at ethvert antrekk blir festligere.

- Jeg sverger til de gode klassikerne og har allerede børstet støvet av fjorårets trenchoat i håp om varmere dager. Øverst på ønskelisten står selvfølgelig originalen fra Burberry, men synes du det er i meste laget, så kan du sjekke ut billigkjedene som allerede har inne mange fine modeller.

- Nesten alle kjedene har spesialkolleksjoner i sine sortiment denne våren, og det betyr at utvalget på rimelige trendplagg er større enn tidligere. Cubus kommer blant annet med Trend Edition, Lindex samarbeider med Ewa Larsson og H&M lanserer både Conscious Collection og Fashion Against Aids.

På shopping? Her er vårens fineste tilbehør!

Merete Gamst, videojournalist

- Pudderfargede sko har rent ned catwalken i alle varianter. Jeg er veldig glad i kilehæl og synes de ofte er gode å gå i. Jeg falt pladask for disse skoene som passer til både lange og korte kjoler og jeans.

- Jeg har sansen for cateye-solbriller, men de mest ekstreme versjonene passer ikke til ansiktet mitt. Jeg har spottet en mildere variant hos Gina Tricot, og siden solbriller lett blir forbruksvare for meg, er det greit å satse på den billige sorten.

- Jeg har evig smykkedilla og det passer bra nå som statementsmykker skal piffe opp vårantrekkene. «Chokers» finnes nå i forskjellige utgaver hos butikkjedene og jeg flotter meg gjerne i Lindex sin rimelige variant.

- Mange motehus viste helhvitt på catwalken og jeg kaster meg gjerne på denne yndige trenden. Kjolen kan eventuelt gjøres røffere med en skinnjakke til. Brunt og hvitt er også en lekker fargekombinasjon som aldri slår feil.

På tide med en ny jakke? Her er 30 fine vårjakker!

Sara Johannessen, fotograf og journalist

- Blonder er godt representert i motebildet denne våren, men for meg blir det litt vel søtt å itre seg hvite blonder fra topp til tå. Men denne hvite kjolen fra Topshop minner meg passe mye om en bestemorgardin og vil bli kjempefin med mørke strømpebukser og røde Converse til. Eller røde ballerinasko. I fjor brukte jeg opp et par med ballerinas, så denne våren skal et nytt par få flytte inn i garderoben min. Gjerne knallrøde eller knallblå.

- Jeg har alltid vært glad i prikker, og siden våren er her og når de varme genserne er pakket bort, er denne kortarmede kardiganen fra Jeane Blush helt perfekt til smale jeans eller tights og strutteskjørt.

- Store ringer som er iøyefallende setter ofte prikken over i`en på antrekkene mine, og det er morsomt å ha rare smykker på fingrene når man er ute på jobb som fotograf og bruker hendene mye. I tillegg er våren solbrilletid, og siden jeg satte meg på mine andre Ray Ban-briller, så spanderer jeg på meg et nytt par Wayfarer. Selv om brilletrenden i vår heller over til pilotbrillene og cateyeformen, har jeg siden vi spilte Brass Brothers-musikk i skolekorpset vært forelsket i rockebrillene. De er udødelige for meg.

MinMote.no - Norges største moteside

Hver måned fremover introduserer minMote en herreekspert som gir gutta motetips. Denne måneden er vår bidragsyter stylist og motejournalist John Ødegård.

Månedens bidragsyter, motejournalist John Ødegård

- Den sporty preppy stilen er tilbake i motebildet. Stilen er tøff, så kule collegejakker og rugbyskjorter er sikre kjøp for gutta.

- Den sterke fargetrender gjelder også oss gutta, men det kan være at dette kan bli i det meste laget for de fleste. Ikke la deg skremme av sommerens fargefest, du kan også satse på tilbehør eller et plagg i en sterk farge og holde resten av antrekket i duse toner.

- Blazere og kule shorts med oppbrett er to av vårens slagere for gutta, lengden på shorsten bør være over knærne.

Relevante saker videre:

På utkikk etter noe nytt i garderoben? Her er noen av vårens fineste trender!

Blonder på moten. Til våren kan du kle seg i sexy og elegante blonder.

Hvordan var din opplevelse i dag?